ΣΠΗΛΙΟΣ ΛΙΒΑΝΟΣ:"Κήρυξη της #λιμνοθάλασσας #Μεσολογγίου ως ιστορικού τόπου"

 


Την κήρυξη της ευρύτερης περιοχής της λιμνοθάλασσας του Μεσολογγίου σε ιστορικό τόπο από το #Υπουργείο Πολιτισμού πρότεινα στην Υπουργό κα Λίνα #Μενδώνη.

Στο όραμα μου για την ευημερία και την ανάπτυξη της Ιερής Πόλης του #Μεσολογγίου αλλά και της #Αιτωλοακαρνανίας, η κήρυξη της λιμνοθάλασσας ως ιστορικού τόπου είναι κομβική.
Ο τόπος μας, ευλογημένος με το να διαθέτει μακραίωνη ιστορία, όπου συνέβησαν ιστορικά γεγονότα που διαμόρφωσαν το εθνικό πνεύμα και την εθνική συνείδηση, θα επωφεληθεί πολλαπλώς από την κήρυξη αυτή, αφού θα προστατευθούν τα μοναδικής ιστορικής, πολιτισμικής και αρχιτεκτονικής αξίας κτίσματα, όπως ο φάρος του Αι-Σώστη, οι #εκκλησίες στη νησίδα της Κλείσοβας, το μνημείο πεσόντων στον Ντολμά καθώς και οι παραδοσιακοί οικισμοί των #πελάδων, που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή της Λιμνοθάλασσας ενώ θα δοθεί και αναπτυξιακή ώθηση με την προώθηση του #τουρισμού στην περιοχή.
Διαβάστε περισσότερα για την επιστολή εδώ : https://www.livanos.gr/kiryksi-tis-limnothalassas.../
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................