Διαδρομές : Γράφει ο Αποστόλης Κομπλίτσης


Αλήθεια ποιος από εμάς δεν έχει αναφωνήσει έστω και μία φορά στη ζωή του « Ήρθανε τα χελιδόνια, ήρθανε». Πράγματι ο ερχομός των χελιδονιών την Άνοιξη σημαίνει πολλά και ιδιαίτερα για τους ανθρώπους της υπαίθρου και της γης!!! Είναι τα πουλιά που έρχονται με τη δίψα για να δημιουργήσουν καινούργιες ζωές με ότι συνεπάγεται για την φύση. 


Φέτος το καλοκαίρι και ειδικά τούτο τον μήνα Ιούνιο, παρόλο που συνεχίζει,υγειονομικά,να υπάρχει κίνδυνος, πολύς κόσμος έχει στηριχθεί στην προπαγάνδα της επίσημης κρατικής ενημέρωσης που μιλάει για ανάπτυξη, χρήματα που θα πέσουν στα κρατικά ταμεία, άνθρωποι που θα εργαστούν στις επιχειρήσεις του τουρισμού και της εστίασης, αύξηση του ΑΕΠ και φυσικά με κρατικές επιδοτήσεις και άτοκα δάνεια στις μεγάλες επιχειρήσεις το μότο τους είναι «Έρχονται οι τουρίστες, έρχονται». Τώρα τι σημαίνει ο ερχομός των τουριστών και τι θα σημάνει με το πέρας του καλοκαιριού είναι ένα ερώτημα που οι επιστήμονες, οι οποίοι διαχειρίζονται την κρίση της πανδημίας, δεν μας το λένε και τόσο καθαρά. Άρον άρον  ανοίξανε τα πάντα και ειδικά ότι έχει σχέση με μεγάλα οικονομικά συμφέροντα. Δεν μας λένε αν οι δομές της δημόσιας υγείας είναι θωρακισμένες απέναντι σε μία νέα έξαρση του covid-19. 
Ξορκίζουνε τη διασπορά του με εντολές και υποσχέσεις των κυβερνώντων. Εντολές και μέτρα δέσμευσης της προσωπικής μας ελευθερίας, ενώ οι τουρίστες θα μπορούν να έρχονται χωρίς ελεγχόμενα μέτρα επειδή, λέει, θα φέρουν χρήματα και θα γίνει επανεκκίνηση της οικονομίας!!!
Όπως έχω ξαναγράψει πολλές φορές, μπροστά στο κέρδος των ολίγων δεν υπάρχουν στεγανά. Τώρα για τον πολύ κόσμο που έχει στοιχηθεί στην προπαγάνδα των υποσχέσεων, τι κέρδος θα υπάρξει ε…..θα το δούμε. Αυτοί που έχουν τα «μέσα» ,τη χασούρα την ρίχνουν στους πολλούς να την πληρώσουν. Τα κέρδη τα κρατάνε για τον εαυτό τους. Δεν χρειάζεται να παραπονιέται κανείς!!! Δεν χρειάζεται τώρα να μιλάτε για την εργασία από το σπίτι και τι σημαίνει, ούτε να ρωτάτε για την εκ περιτροπής εργασία και την ελαστικοποίηση των δικαιωμάτων στην εργασία και στα εισοδήματα. Να σταματήσετε να σκέφτεστε ότι θα γίνουν απολύσεις και ότι θα υπάρξει ακρίβεια στα προιόντα ευρείας  κατανάλωσης. Άλλωστε και ο Κος Πρωθυπουργός στο διάγγελμα του για τα οικονομικά μέτρα, που ανακοίνωσε στις 20/05/2020, είπε μία φράση πίσω από την οποία κρύβει όλη την αλήθεια για το άμεσο μέλλον « όποιος έχει εργασία». Όποιος λοιπόν την κατάλαβε ας κάνει το κουμάντο του!!! Αλλιώς κακό της κεφαλής του. Πιο παλιά το είχε πει και ένας άλλος πρωθυπουργός κάπως διαφορετικά :«Στόχος μας είναι να δουλεύει ένας σε κάθε οικογένεια». Τα αποτελέσματα βέβαια τα πλήρωσε και τα πληρώνει ακόμα ο λαός μας. Τόσο καιρό δεν άφησαν να κάνουμε ρούπι και μπλόκαραν με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου πολλές δραστηριότητες μας( μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης τα είπαν) Είναι σίγουρο ότι όσοι τους ακούτε και τους εμπιστεύεστε θα ξανάρθουν με καινούργιες πράξεις. Θα ξανάρθουν να πουν ότι, ό,τι  κάνουν, το κάνουν για το καλό του λαού!!!

Πολλά ζητήματα που αναφέρω περνάνε από τη σκέψη σας και τα γνωρίζετε (άλλωστε δεν είναι επιστημονικά συγγράμματα). Μόνο που αυτά που λέω με το όνομα μου φαίνεται πως ,
κάποιες φορές δεν αρέσουν σε ορισμένους στοιχισμένους και «περιφερόμενους ιδεολογικά» οπαδούς μικροσυμφερόντων που ως ανώνυμοι σχολιαστές μιλάνε παντός επιστητού και επικρίνουν τα γραφόμενα και τις απόψεις των άλλων με ύβρεις και χωρίς τεκμήρια!!! Είναι αυτοί που συμπεριφέρονται με μειωμένη πολιτική σκέψη. Και για συγγνώμη ούτε λόγος από τους συνήθεις γυρολόγους «Είστε ελεύθεροι, κύριοι, να υπακούτε». Στην περιοχή υπάρχουν ενίοτε και σχολιαστές με ονοματεπώνυμο. Δικαίωμα τους και ανεξάρτητα αν συμφωνώ ή διαφωνώ με τα σχόλια τους. Αυτό κατά την γνώμη μου προάγει τον υγιή και δημοκρατικό διάλογο και διευρύνει την  σκέψη των πολιτών για μία καλύτερη και πιο δίκαιη κοινωνία. Θα σταθώ λίγο στους ανώνυμους της περιοχής μας που νομίζουν ότι κρύβονται πίσω από μία ξεραμένη πουρνάρα, σε έναν ξεχασμένο «τσάρκο» μιας άλλης εποχής. Καρτεράνε σαν τις στρατο-οχιές να δηλητηριάσουν ότι περάσει από μπροστά τους. Αυτοί που δεν συμμετέχουν στην κοινωνία ελεύθερα και αμερόληπτα. Αυτοί που έχουν τον φόβο συνέχεια μήπως και δεν «Υπάρχουν» και γίνονται υποζύγια και αποδέχτες ενός ξεροκόμματου που θα τους πετάξει το αφεντικό!!! Καταγράφω με κάθε νηφαλιότητα τα όσα γίνονται στην περιοχή μας και γενικότερα ως απλός πολίτης. Αγωνίζομαι συλλογικά και οργανωμένα για τα δικαιώματα μου και συμμετέχω ελεύθερα στην κοινωνία χωρίς κουκούλες και μάσκες!!! Το να μιλάνε κάποιοι ανώνυμα είναι το λιγότερο ανήθικο απέναντι στην κοινωνία. Θα ήθελα να πω και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης , που φιλοξενούν ανώνυμα σχόλια. Μήπως οι διαχειριστές τέτοιων blogs πρέπει να είναι  πιο κοινωνικοποιημένοι με αμεροληψία και δίκαιη μεταχείριση σε όλους τους πολίτες;!!!
                                                                                                               Κομπλίτσης Αποστόλης, 
                                                                                                                             Ακαρνάνας
                                                                                                                               4/6/2020




Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................