2003 διαμαρτυρία πολιτών του Αστακού κατά των ιχθυοκαλλιεργειών










2003--Καλοκαίρι Με επικεφαλής τον τότε Δήμαρχο Αστακού Πυθαγόρα Σαμαρά,εκατοντάδες κάτοικοι του Αστακού ξεσηκώθηκαν ενάντια στην εγκατάσταση(επέκταση) νέας μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας στον Αστακό. !!! Κυριακή πρωί ,μια μεγάλη πορεία από ΙΧ. αυτοκίνητα, φορτηγά , αγροτικά κατευθύνθηκαν προς τις εγκαταστάσεις της εταιρίας που είχε πάρει την άδεια για νέα μονάδα και απέκλεισαν τον δρόμο Βόνιτσας-Αστακού Καθολικό αίτημα η μη εγκατάσταση νέας μονάδας.



Στην συνέχεια και αφού παρέμειναν εκεί ένα χρονικό διάστημα  περίπου δυο ωρών έχοντας  αποκλεισμένο τον δρόμο , με απόφαση των επικεφαλής της κινητοποίησης;  κατευθύνθηκαν προς το λιμάνι του Αστακού ,καταλαμβάνοντας αυτή την φορά  το συγκεκριμένο σημείο   όπου το πλοίο της γραμμής Ιθάκης-Κεφαλλονιάς Αστακού προσελκύει για αποβίβαση και επιβίβαση επιβατών και οχημάτων στο καθημερινό δρομολόγιο του .
Η κινητοποίηση έληξε  με ομιλίες ότι θα αποτραπεί η εγκατάσταση της μονάδας !!! Φυσικά με την πάροδο του χρόνου  όλα αυτά  αποδείχθηκαν φούσκες διότι ένα μεγάλο μέρος των διαμαρτυρόμενων όχι μόνο δεν συνέχισε τον αγώνα κατά της εγκατάστασης η επέκτασης νέων  μονάδων αλλα ευεργετήθηκαν με το  να προσληφθούν στην εταιρεία.
Οι πρωτεργάτες της επαναστατικής γυμναστικής πάντως δεν απόλαυσαν τους καρπούς των διαμαρτυριών διότι η συνέχεια τους επιφύλαξε μαύρα σύννεφα.










Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................