Αποστόλης Κομπλίτσης:Στη χώρα του πολιτισμού, στη χώρα του ήλιου δεν γίνεται να σταματήσει να παράγεται πολιτισμός, δεν γίνεται να ξεχνάμε !!!






«Ενός κακού μύρια έπονται»  λέγανε οι αρχαίοι Έλληνες (Σοφοκλής). Ίσως να είναι σωστό. Ίσως και να μην στέκει στην εποχή μας. Δεν πρέπει να μας φοβίζει ένα κακό και να σταματάμε κάθε σκέψη και κάθε συνειδησιακή δραστηριότητα. Τούτο το καλοκαίρι είναι ανάγκη και θα πρέπει να πάρουμε πάλι τη ζωή στα χέρια μας. Θα πρέπει να παραμείνουμε άνθρωποι. Να «σκοτώσουμε» την βαρβαρότητα γιατί η ζωή είναι δώρο που μας δίνεται μόνο μία φορά. Στη χώρα του πολιτισμού, στη χώρα του ήλιου δεν γίνεται να σταματήσει να παράγεται πολιτισμός, δεν γίνεται να ξεχνάμε !!! 


Υπάρχει, κατά τη γνώμη μου, ανάγκη ώστε η πολιτεία να πάρει αποφάσεις λογικές για καλοκαιρινές εκδηλώσεις πολιτισμού σε πόλεις και χωριά. Έστω μικρές, περιορισμένες και με τα προβλεπόμενα μέτρα των επιστημόνων. Είναι ανάγκη ο λαός μας να μην χάσει τον ήλιο. Τον ήλιο τον δικό του!!! Να ζήσει όμορφες νύχτες ακούγοντας και χορεύοντας με την μουσική. Να δει ένα θεατρικό έργο ή μία λαική παράσταση του μοναδικού Έλληνα καραγκιοζοπαίχτη!!! Οι πολιτιστικοί φορείς, οι σύλλογοι, οι ομοσπονδίες, οι σύλλογοι καλλιτεχνών, άνθρωποι του πνεύματος και των γραμμάτων, όλοι εμείς να διεκδικήσουμε το δικαίωμα να παραμείνουμε στο φως. Να σταθούμε απέναντι στο σκοτάδι και το φόβο. Η πολιτεία να μεριμνήσει γιατί εκδηλώσεις δεν διοργανώνονται από την μία μέρα στην άλλη. Απαιτείται χρόνος και κόπος και δεν νομίζω να μην το γνωρίζουν στο Υπουργείο πολιτισμού… όπως ότι και πίσω από τις εκδηλώσεις εργάζονται χιλιάδες άνθρωποι. Άνθρωποι που η επιβίωση τους επηρεάζεται καθοριστικά!!! Είναι κατά την γνώμη μου μία παράμετρος που δεν πρέπει η πολιτεία να την ξεχάσει αλλά ούτε και εμείς. Πρέπει να σταθούμε όρθιοι και να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον και ο καθένας με την δύναμη του!! Και να είστε σίγουροι ότι θα το «ξορκίσουμε»  και αυτό το κακό…
Οι άνθρωποι της πόλης και της υπαίθρου περιμένουν τέτοιες πρωτοβουλίες. Περιμένουν να… ανασάνουν, να χαμογελάσουν, να ονειρευτούν σε ανοιχτούς χώρους. Σε θέατρα, πλατείες, σε γήπεδα και παραλίες!!!

Καταθέτω  αυτά που βλέπω και αυτά που γνωρίζω. Αυτά που κάνουν «ΜΠΑΜ» από μακρυά και είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν και διαφορετικές γνώμες και αντιλήψεις από άλλους πολίτες για τις καταγραφές μου. Το να ονειρεύεστε πέρα από τα όρια του νόμου δεν καταργεί τη δημοκρατία. Είναι όμως αναγκαίο για την δημοκρατία να ονειρεύεσαι και να αγωνίζεσαι πέρα από τα όρια!! Δεν πρέπει εμείς ως λαός να χάσουμε το δικαίωμα να παίρνουμε αποφάσεις. Μην το χάσουμε αυτό το δικαίωμα. Γιατί θα έρθει μέρα που θα θεωρούμε σωστές τις αποφάσεις που θα μας επιτρέπουν να πάρουμε!!!
«Όποιος γλυτώνει έναν άνθρωπο από ένα δάκρυ, υψώνει ένα μέτρο το μπόι της ανθρωπότητας»
Απόσπασμα από τα ζεστά και ανθρώπινα λόγια του
μεγάλου μας Έλληνα ποιητή, Γιάννη Ρίτσου.

Κομπλίτσης Αποστόλης
Ακαρνάνας
Μάης 2020





Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................