Γιορτή της Μητέρας : Ποια είναι η γυναίκα που καθιέρωσε τη γιορτή


: Χρόνια μετά την ιδέα της για τη δημιουργία της , η Άννα Τζάρβις έπαιρνε το δείπνο της σε εστιατόριο της Φιλαδέλφια των ΗΠΑ, όταν πρόσεξε ότι στο μενού προσέφεραν μια σαλάτα ειδικά για τον . Παρήγγειλε τη σαλάτα, και όταν της την έφεραν, την πέταξε παραδειγματικά στο πάτωμα, πλήρωσε κι έφυγε.


Η γυναίκα που βοήθησε στη δημιουργία μιας ημέρας αφιερωμένης στις μητέρες όλου του κόσμου, δήλωσε αργότερα ότι το έκανε γιατί δεν άντεχε άλλο την εμπορευματοποίηση που τελικά κατέστρεψε το πραγματικό νόημα της συγκεκριμένης γιορτής.
Όλα ξεκίνησαν από τη μητέρα της Άννα, Αν Μαρία Ριβς Τζάρβις, που είχε ιδρύσει σε πέντε πόλεις των ΗΠΑ ομάδες, οι οποίες αποτελούνταν αποκλειστικά από μητέρες, με σκοπό τη βελτίωση των υγειονομικών συνθηκών. Οι ομάδες αυτές παρείχαν ιατρικές υπηρεσίες σε τραυματισμένους στρατιώτες, ρουχισμό και τρόφιμα, κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου των ΗΠΑ.
Στις 12 Μαΐου του 1907, δύο χρόνια μετά τον θάνατο της μητέρας της, η Άννα Τζάρβις, διοργάνωσε μία τελετή στην μνήμη της και αργότερα διεξήγαγε μία εκστρατεία για να καθιερωθεί η μέρα της μητέρας σαν αναγνωρισμένη γιορτή, κάτι που κατάφερε τελικά το 1914.



Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................