« ΗΜΕΡΕΣ ΤΩΝ ΠΑΘΩΝ» Γράφει Αποστόλης Κομπλίτσης



                                         «  ΗΜΕΡΕΣ ΤΩΝ ΠΑΘΩΝ»

Φέτος το Πάσχα είναι διαφορετικό για όλους εμάς και την παράδοση μας. Ως πολίτης του κόσμου και Αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού  Συλλόγου Μπαμπίνης, με την ευκαιρία των ημερών, θέλω να στείλω ένα μήνυμα διαφορετικό μα πολύ επίκαιρο. Ζούμε το παράλογο και το αναπάντεχο. Εκτιμώντας την παράδοση και τον πολιτισμό μας, να πω στα μέλη και στους φίλους του Συλλόγου μας, και ας φτάσει το μήνυμα αυτό στα πέρατα της οικουμένης, να μας συντροφεύουν πάντα τα δύο πανανθρώπινα αγαθά, η υγεία και η ελευθερία!!!


Στο αναπάντεχο και παράλογο, όλοι, φτωχοί και πλούσιοι, ανίσχυροι μπροστά στον φόβο του αόρατου εχθρού!! υπάρχουν όμως και αυτοί που καταδικάζουν τους ανθρώπους με το χρώμα του δέρματος τους, τη διαφορετική τους σκέψη και την κουλτούρα της συνύπαρξης με βάση τον αμοιβαίο σεβασμό. Είναι αυτοί που δημιουργούν πολέμους, λιμούς , πρόσφυγες, εκείνοι που καταστρέφουν το περιβάλλον μαζί με προσδοκίες μεταφυσικής ζωής!!!
Όσο δυνατοί και αν νομίζουν ότι είναι, καιρός να διορθώσουν τη σκέψη και τις πράξεις τους. Καιρός να διορθώσουν την απληστία του κέρδους και της εξουσίας.
Ένα ίχνος ιού «που τους ξεστράτισε» τους κάνει,  από’ τι φάνηκε, ευάλωτους, όχι όμως ευαίσθητους για την μεγάλη μάζα της κοινωνίας. Παρ’ όλες τις φιλοφρονήσεις που έχουν μεταξύ τους, έχουν και τον φόβο μας!! Μας λένε ότι η έλλειψη στην υγεία και σε άλλα κοινωνικά αγαθά υπάρχουν γιατί γίνεται διεθνής υγειονομικός πόλεμος!! Σιγά τα αυγά...λες και ο κόσμος δεν το γνωρίζει και δεν το αντιλαμβάνεται. Πράγματι, γίνεται ο πόλεμος και όπως έχει δείξει η ζωή μέχρι τώρα, στη ζυγαριά τους βάζουν, από την μία ανθρώπινες ζωές, και από την άλλη τα νούμερα της οικονομίας. Πολεμάνε πάνω στους εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς, μόνο και μόνο, ποιος από δαύτους θα κερδίσει περισσότερα!!! Εν μέσω καραντίνας, φίλοι και «φίλοι», μη σταματάτε να σκέφτεστε και να μιλάτε. Μη σταματήσετε να αμφισβητείτε το αόρατο που δημιουργεί τον φόβο. Έτσι και αλλιώς να είστε σίγουροι το λογαριασμό σε εμάς θα τον στείλουν πάλι!!!
                                                                                           
                            ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ
                          Κομπλίτσης Αποστόλης
                            Ακαρνάνας
 12/04/2020

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................