Η συμπατριώτησα μας Αντωνία (Τόνια) Αράχωβα από το Αγγελόκαστρο υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία


Η υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία ,Αντωνία (Τόνια) Αράχωβα: Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971. (με καταγωγή από το Αγγελόκαστρο).


Έχει διατελέσει από τον Ιούνιο του 2011 έως και τον Μάρτιο του 2014 Λειτουργική Γενική Διευθύντρια στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος όπου και συνεχίζει και εργάζεται από το 1995.
 Έχει πτυχίο Ελληνικής Φιλολογίας από το ΕΚΠΑ, PPM (Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στη Δημόσια Διοίκηση και Δημόσια Πολιτική) από τα Τμήματα Οικονομικών Σπουδών, Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σπουδών και Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Μs (Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην Επικοινωνία και τα ΜΜΕ με κατεύθυνση Πολιτική Επικοινωνία) από το ΕΚΠΑ. 
Είναι υποψήφια διδάκτωρ στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Είναι η πρώτη Ελληνίδα στα 80 χρόνια λειτουργία της Εθνικής Βιβλιοθήκης που εκλέχθηκε τον Μάρτιο του 2017 μέλος του Governing Board της Διεθνούς Ένωσης Βιβλιοθηκών (IFLA). 
Διατελεί officer στο  Management & Marketing Section και μέλος της Διεθνούς Επιτροπής για το Βραβείο IFLA International Libraries Marketing Award. Από το 2007 έως το 2010 διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των Γενικών Αρχείων του Κράτους. Μιλά γαλλικά, αγγλικά και ιταλικά. Είναι Διευθύντρια Σύνταξης του λογοτεχνικού περιοδικού (δε)κατα. 
Έχει συμμετάσχει σε πολλά διεθνή συνέδρια και έχει δημοσιεύσει άρθρα σχετικά με την στρατηγική διοίκηση, το marketing, την προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς και την πολιτιστική διπλωματία.

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................