Η 19χρονη από το Ξηρόμερο στη Γαλακτοκομική Σχολή, με το βλέμμα στην τυροκομία

Η Σταυρούλα Μποζώνη γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Πηγάδια Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας. Η ενασχόληση της οικογένειάς της με την τυροκόμηση της εξασφάλισε από νωρίς πληθώρα πολύτιμων βιωμάτων από έναν κλάδο που σήμερα είναι αποφασισμένη να ακολουθήσει.
Ωστόσο, καμία από τις εμπειρίες αυτές δεν θα μπορούσε να την προϊδεάσει για τον πλούτο της γνώσης που θα της χάριζε η Γαλακτοκοµική Σχολή Ιωαννίνων πάνω στην ειδικότητα του τεχνίτη τυροκομίας, παρέχοντάς της τα απαραίτητα εχέγγυα για να χτίσει το μέλλον της στο συγκεκριμένο επάγγελμα.
Οι γονείς της 19χρονης έχουν δραστηριοποιηθεί τόσο στον γεωργικό όσο και στον κτηνοτροφικό τομέα. «Η οικογένειά μου έχει πρόβατα, μελίσσια και ελιές. Από μικρό παιδάκι με είχαν στα πρόβατα και με έμαθαν περισσότερα πράγματα για αυτά παρά για τη γεωργία και τη μελισσοκομία.
Περισότερα  εδώ 

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................