ΝΙΑΤΑ ΠΕΡΠΑΤΙΑΡΙΚΑ: Του Αποστόλη Κομπλίτση





Καθόμουν μόνος μου και σκεπτικός τούτες τις μέρες τω γιορτών. Θύμησες και μηνύματα μου έρχονταν από φίλους και γνωστούς σχεδόν καθημερινά.
Πολλές οι συνευρέσεις και τσιμπούσια λέει. Παντού γινόταν χαμός!!! Τραχανάδες, τσιγαρίδες,σουφλιμάδες μα και πίτες... όλοι ψιλοτρώγανε και χαριτολογώντας λέγανε¨Άντε μωρέ...να διώξουμε τις πίκρες¨.
Αλλά και στο δικό μας το χωριό γίνηκαν τραπεζώματα...Μαζεύτηκαν κάποια παιδιά και φιλοσοφώντας τη ζωή το γλέντησαν καλά μέχρι τα ξημερώματα!!!! Τα πεσκέσια είχαν ετοιμαστεί με ζήλο και μεράκι.
Άλλα από το Κορδελιό και άλλα από τη Νέα Κρήνη. Μα το κρασί που πίνανε ήταν πραγματικό ΝΕΚΤΑΡ από την Μπαμπίνη.


 Τριών ειδών κρασιά είχανε στο τραπέζι και έξω στον φούρνο τον χτιστό ψήνανε το κουνέλι.
Ο Γείτονας ξαγρύπνησε από τις μυρουδιές τους, άνοιξε την πόρτα του μα ακόμα ήταν μπερδεμένος. ¨Τι να ναι τούτες δω οι μυρουδιές εσκέφτηκε....κότα ψητή ή να ναι κοκορέτσι...; Πήρε την απόφαση κι αυτός μες το βαθύ το χάραμα κρυφά-κρυφά , πήγε να μετρήσει τις κότες στο κοτέτσι!!!
Από το Μπαμπίνη in  κι ο Σπύρος ήταν καλεσμένος. Δεν πρόκαμε να φτάσει και ήταν πολύ νευριασμένος. Μέχρι ο Φώτης να του πει ότι και εκεί ήταν καλεσμένος, στους ώμους του ζαλίκωσε τη φωτογραφική του και στην Κατούνα βρέθηκε φουριόζος και αναμμένος.
Τις τσιγαρίδες πρόλαβε, για να φωτογραφίσει , τσίμπησε και έναν μεζέ και για την Μπαμπίνη κίνησε και πάλι να γυρίσει. 

Συλλεκτικό και αφιερωμένο εξαιρετικώς!!!!
 Κομπλίτσης Απόστολος
Ακαρνάνας
30/12/2019 




Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................