Η ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑ ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ






Με θρησκευτική κατάνυξη τελέστηκε και φέτος ο Εορτασμός τής ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ στο χωριό μας.
Παραμονή τελέστηκε ο Μέγας Εσπερινός μετ' αρτοκλασιας από τον Αρχιμανδριτη Πάτερ Δαβίδ Μπαζούλα και Ιεροψάλτη τον Κον Παναγιώτη Βουρλέτση.
Μετά το τέλος του Εσπερινού ο πάτερ Δαβίδ μας μίλησε για τον Βίον της Αγίας Βαρβάρας και για τον Μαρτυρικό θάνατο της δια απαγχονισμού από τον πατέρα της Διόσκουρο.
Ανήμερα τής Αγίας Βαρβάρας τελέστηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ' αρτοκλασίας από τον Αρχιμανδρίτη Πάτερ Δαβίδ Μπαζούλα και Ιεροψάλτη τον Κον Παναγιώτη Βουρλέτση.
Στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία παραβρέθηκαν οι μαθητές τού Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Χρυσοβιτσας με την δασκάλα τους, οι απόγονοι των κτητόρων, και αρκετοί συγχωριανοί μας, καθώς και από τα όμορα χωριά, και λόγω πού το Εκκλησάκι τής Αγίας Βαρβάρας είναι μοναδικό στην περιοχή Ξηρομέρου
Μετά το τέλος τού Μέγα Εσπερινού και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προσφέρθηκαν στους πιστούς Αρτοκλασίες, το Ξηρομερίτικο γλυκό Ραβανί και διάφορα άλλα γλυκίσματα
Χ Ρ Ο Ν Ι Α Π Ο Λ Λ Α
Σ Ε Ο Λ Ο Υ Σ Μ Α Σ
ΑΓΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΠΡΕΣΒΕΥΕ
Υ Π Ε Ρ Η Μ Ω Ν


ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΡΑΒΗΓΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΣΤΗΝ ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑ.


Φωτορεπορτάζ:Τζένη Παπαδημητρίου



 




 


 


 




Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................