ΜΠΑΜΠΙΝΗ :Θεία λειτουργία στον Αη Δημήτρη










''...Εις το βουνό ψηλά εκεί είν’ εκκλησιά ερημική
το σήμαντρό της δε χτυπά δεν έχει ψάλτη ουτέ παπά...''

Την Παρασκευή 25/10/19 όμως το μικρό ξωκλήσι τ’ Άη Δημήτρη, λίγο έξω απ’το χωριό μας, είχε ΚΑΙ ψάλτη ΚΑΙ παπά... ΚΑΙ η μικρή του θύρα άνοιξε για να τιμήσει τον Άγιο του, στον Οποίον είναι ταγμένο να τιμά χρόνια τώρα...
Όπως άνοιξε διάπλατα και η αυλόπορτα του υπέροχου κτήματος της οικογένειας Δημ. Θανασούλα για να υποδεχθεί τους λιγοστούς ταπεινούς συγχωριανούς που κατάφεραν να ανηφορήσουν και να προσευχηθούν στον Άγιο, παραμονή πρωί της Χάρης του!!!
Με κατάνυξη, αγαλίαση, ανάταση ψυχής και εύφρανση καρδίας, έγινε η Θεία Λειτουργία χωρίς περιττά στολίδια, πολυελαίους, χορωδίες και παπαδοπαίδια, για άλλη μια φορά στη Χάρη του Άη Δημήτρη απ’ τον πάτερ Νικόδημο υπό το φως των καντηλιών και των κεριών!
Η πρωινή ψύχρα μαλάκωνε και γλύκαινε απ’ τον ζεστό και απλόχερα περιποιημένο 
ναΐσκο... Και για αυτό, εκ μέρους όλων πιστεύω, ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ τους ιδιοκτήτες Τάκη και Σοφία που μας πρόσφεραν την από καρδιάς και ψυχής φιλοξενία τους.
Αποχωρήσαμε όλοι ευχαριστημένοι, χαμογελαστοί και ευλογημένοι, αφού γευτήκαμε άρτους, πλούσιες σπιτικές λιχουδιές και αναψυκτικά, με την υπόσχεση να ξανανταμώσουμε ΛΙΑΝ ΣΥΝΤΟΜΩΣ.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΚΑΛΟ !
ΟΣΟΙ ΠΙΣΤΟΙ... ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΠΡΟΣΕΛΘΕΤΕ !

Ταπεινός προσκυνητής 








Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................