Για όσους δεν γύρισαν από το μέτωπο του '40.Πεσόντες Μπαμπινιώτες στο έπος 1940-41...


Σήμερα η 28η Οκτωβρίου 2019 και είναι ανάγκη να θυμηθούμε και να τιμήσουμε εκείνους που αγωνίστηκαν στον πόλεμο του'40. Αρκετοί απ' αυτούς δεν γύρισαν πίσω

Σκύβουμε ευλαβικά το γόνυ μπροστά στους τάφους των νεκρών της Ελληνικής Ελευθερίας. 



Τιμούμε εκείνους πού αγωνίστηκαν για την ακεραιότητα της πατρίδας και το μέγιστο αγαθό της ελευθερίας στο έπος της Αλβανίας, με τις κακουχίες και τις περιπέτειες ενός στρατού που κλήθηκε να υπερασπίσει την πατρίδα του σ' έναν πόλεμο που κήρυξαν απροκάλυπτα οι δυνάμεις του άξονα. 

Τιμούμε τη μνήμη των υπέρ Πίστεως και Πατρίδος ηρωικός πεσόντων κατά τον πόλεμο του 1940-41 εναντίον των Ιταλών και των Γερμανών.


Πεσόντες Μπαμπινιώτες στο έπος 1940-41

ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΤΟΙΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙΣ

Έπεσαν στη διάρκεια του πολέμου τρεις  οι:

Στρατιώτης Σταμουλακάτος Σταύρος  , υπηρετών στο 24 ΣΠ,έπεσε στον Κότσικα Θεσπρωτίας, στις 26 Νοεμβρίου 1940.


Μοίραρχος Τόντος Σπυρίδων, έπεσε στις 18 Απριλίου 1941 σε βομβαρδισμό της πόλης του Αγρινίου κατά την Γερμανική εισβολή στην Ελλάδα ,ενώ συντόνιζε την είσοδο του αμάχου πληθυσμού στα καταφύγια.

Έφεδρος Ανθυπολοχαγός Χρυσικός Δημήτριος, υπηρετών στο Γ' Κέντρο Αιχμαλώτωνέπεσε στις Βρύσες Αποκορώνου Χανίων, στις 19 Μαΐου 1941.


Πηγή : Δ/νση Ιστορίας Στρατού/ΓΕΣ


ΑΝΔΡΩΝ  ΕΠΙΦΑΝΩΝ ΠΑΣΑ ΓΗ ΤΑΦΟΣ
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................