Η Συντονιστική Ομάδα Βάλτου (Ορεινός Βάλτος, 200 χρόνια μετά την Επανάσταση) για την παρουσίαση του βιβλίου της ΠΑΝ.ΣΥ

Μια υπέροχη βραδιά στη Στοά του Βιβλίου χτες βράδυ, στην παρουσίαση του βιβλίου της ΠΑΝ.ΣΥ, με συγγραφέα τον Αλ. Σάββα πρόεδρο Εφετών Αθήνας, επίτιμο πρόεδρο ΠΑΝ.ΣΥ

Τιμή μας, που ο πρόεδρος της Παναιτωλοακαρνανικής Συνομοσπονδίας κος Παναγιώτης Χολής, έκανε ειδική αναφορά δια μικροφώνου στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα για την εθελοντική μας προσπάθεια στην ανάδειξη της Ιστορικής μας Κληρονομιάς.
 Είπε κάνοντας περήφανους τους Βαλτινούς που ήταν εκεί:

"Αξίζει να σημειώσουμε μια σημαντική πρωτοβουλία για τον τόπο μας που γίνεται στον Ορεινό Βάλτο και κοντά μας βρίσκεται και η Συντονιστική Ομάδα Βάλτου (Ορεινός Βάλτος, 200 χρόνια μετά την Επανάσταση)
Η συντονιστική αυτή ομάδα αποτελούμενη από εθελοντές, θα προσπαθήσουν μέχρι το 2021 να πραγματοποιήσουν σειρά εκδηλώσεων δηλ. Ημερίδες Μελέτης Τοπικής Ιστορίας για το ερχόμενο καλοκαίρι κι έπειτα το Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Ιστορίας του τόπου, προσκαλώντας προσωπικότητες και Ιστορικούς επιστήμονες όπου θα αναφερθούν αναλυτικά, στη συμμετοχή, τη συμβολή και τους αγώνες των Βαλτινών Αγωνιστών και Οπλαρχηγών για την απελευθέρωση του τόπου μας και της πατρίδας μας.
Στόχος και σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας είναι η ανάδειξη και προβολή όλων των γεγονότων εκείνης της εποχής μέσα από το «Βάλτος και Επανάσταση» ώστε να συμπεριληφθούν και καταχωρηθούν στα πρακτικά της Εθνικής εκδήλωσης του «Ελλάδα 2021», γιατί για εμάς … Η Επανάσταση της Απελευθέρωσης ξεκίνησε απ’ τον δικό μας τόπο απ' την Τατάρνα, καθώς και η 1η ελληνική σημαία που υψώθηκε με το λευκό σταυρό σε γαλάζιο φόντο, υπήρξε έμπνευση του Βαλτινού Γιάννη Σταθά.
Σε αυτή τη προσπάθεια για την πραγμάτωση όλων αυτών των εκδηλώσεων είναι απαραίτητη η συμμετοχή, τόσο των θεσμικών φορέων όσο και των ιδιωτών"

Η Συντονιστική Ομάδα του Ορεινού Βάλτου που παραβρέθηκε στην εκδήλωση τρέχει ένα πολιτιστικό πρόγραμμα για τα 200 χρόνια της απελευθέρωσης με τίτλο "Βάλτος & Επανάσταση".

*κ. Χολή, Σας ευχαριστούμε και φέτος, όπως και πέρσι που μας στηρίξατε την εκδήλωση για την Πολιτιστική Κληρονομιά του Αχελώου.
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................