«Διαδρομές» Γράφει ο Κομπλίτσης Αποστόλης





Κομπλίτσης Αποστόλης

Άλλο ένα καλοκαίρι πέρασε για το χωριό μας που φιλοξένησε και φέτος τα παιδιά του. Οι Μπαμπινιώτες είχαν και εφέτος μεγάλη προσέλευση. 
Άνοιξαν τα κλειστά σπίτια, γέμισαν με ανθρώπους κάθε ηλικίας. Στους δρόμους, στις πλατείες, στη παιδική χαρά, παντού, άκουγες φωνές και γέλια από παιδιά, μικρά και μεγάλα. 
Οι συνθήκες διαβίωσης ήταν και εφέτος ικανοποιητικές, όπως στο νερό, στην καθαριότητα και στη σωστή εξυπηρέτηση των επαγγελματιών (καφέ-ταβέρνες κ.α.). Σε όλο αυτό το σκηνικό και το ευχάριστο κλίμα συνέβαλλε για μία ακόμη φορά ο Σύλλογος του χωριού μας.
 Ο Σύλλογος που, από την ίδρυση του και μετά, συμβάλλει αποφασιστικά, θα μπορούσα να πω, στη συνένωση των πολλών Μπαμπινιωτών και φίλων τους. 

Έτσι κι φέτος, με την εβδομάδα πολιτισμού που διοργάνωσε, απέδειξε άλλη μία φορά ότι οι Μπαμπινιώτες ενδιαφέρονται πραγματικά και ουσιαστικά για το χωριό τους.  Και το απέδειξαν οι μόνιμοι κάτοικοι που πρόσφεραν απλόχερα ντόπια κρέατα και άλλα εδέσματα της Μπαμπίνης. 
Ο Σύλλογος και τα μέλη του, χρόνια τώρα, έχουν αποδείξει ότι δεν είναι μόνο για 10 μέρες το χρόνο και για ένα πανηγύρι… Έχει αποδείξει ότι όλο το χρόνο ασχολείται και αναδεικνύει τα κακώς κείμενα στο χωριό μας. Προσπαθεί και συμβάλλει στην επίλυση τους. Μόνο που κάποιοι άνθρωποι, αδαείς, εξακολουθούν να μην καταλαβαίνουν ότι ένας Πολιτιστικός Σύλλογος δεν ασκεί ΔΙΟΙΚΗΣΗ και δεν είναι τσιφλίκι ΚΑΝΕΝΟΣ ΜΑΣ. Και... ΠΡΟΣΟΧΗ. Κανένας δεν έχει δικαίωμα να διαθέτει σε ΙΔΙΩΤΕΣ το ΑΦΜ του Συλλόγου, ούτε αίθουσες και κτήρια που έχουν παραχωρηθεί στο Σύλλογο μας από θεσμικά όργανα. Οι κουτοπονηριές και η προσπάθειες δυσφήμισης προς τον Σύλλογο ας σταματήσουν...Τώρα, εάν ορισμένοι συγχωριανοί μας εξακολουθούν να το παίζουν «τσιφλικάδες» συνειδήσεων και θέλουν, σώνει και ντε, να έχουν τους ανθρώπους στο σκοτάδι για να τους εξουσιάζουν, δεν με ενδιαφέρουν καθόλου. Να γνωρίζουν όμως οι «κύριοι» ότι τέτοιες νοοτροπίες ευνοούν και φέρνουν στην επιφάνεια ΖΩΩΔΗ ΕΝΣΤΙΚΤΑ (βανδαλισμούς, κλεψιές κ.α. Πριν 40 χρόνια που έγινε ο πρώτος Πολιτιστικός Σύλλογος της Μπαμπίνης και που είχα την ΤΙΜΗ ΝΑ ΘHΤΕΥΣΩ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ Δ.Σ. επί χρόνια όταν κάναμε εκδηλώσεις στο χωριό μας, υπήρχαν και τότε «τσιφλικάδες ιδεών» που προσπαθούσαν με διάφορες φοβέρες και πετροβολισμούς να μας σταματήσουν (σημεία των καιρών λέγαμε τότε!!!) Σήμερα οι Μπαμπινιώτες έχουν φτάσει σε πολύ μεγάλο βαθμό σύμπνοιας και αλληλοσεβασμού. Κάπου κάπου όμως βρίσκεται και κάνα κλεφτρόνι,  για να αρπάξει 40-50 μέτρα συρματόπλεγμα από το γήπεδο!!! και εκεί, πάνω στη βιασύνη και το φόβο του (απ’ ότι φαίνεται στις φωτογραφίες) προσπαθεί να σπάσει και τις επιγραφές του Συλλόγου που δείχνουν και αναφέρονται στον τόπο που τον γέννησε και τον θρέφει… Ε, υπάρχουν και αυτά!
Εγώ από το δικό μου μετερίζι, θα συνεχίσω να αγωνίζομαι να τους ξεμπροστιάζω όλους αυτούς. Έως ότου η κοινωνία της Μπαμπίνης τους βάλει στο περιθώριο ως ΑΠΟΒΛΗΤΑ!!! Ένα φιλικό και ανθρώπινο μήνυμα που θα ήθελα να τύχει της ΠΡΟΣΟΧΗΣ  από όλους, είτε με διαβάζουν είτε όχι, είναι ότι ο καθένας θα πρέπει να έχει συνείδηση της δημόσιας και κοινωνικής του συμπεριφοράς. Το φιλότιμο και ο αλληλοσεβασμός είναι δείγματα αξιοπρέπειας και πολιτισμού.

Κυριακή 15 Σεπτέμβρη 2019
Κομπλίτσης Αποστόλης
ΑΚΑΡΝΑΝΑΣ

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................