Χρήστος Μπόνης :Δεν άλλαξε η μετονομασία δρόμου στον ΑΣΤΑΚΟ για τη ΔΕΗ



Ανοίγοντας τον φάκελλο της ΔΕΗ (όπως όλοι μας) για να εγκλιματιστώ με την λυπητερή του λογαριασμού μου, η μάτια μου πήγε  κατ ευθείαν  στον αποστολέα και την διεύθυνση. Ομολογώ ότι μετά από 43 χρόνια δεν περίμενα να (ξανά)δω αυτή την εικόνα Όνομα(το όνομα του πάτερα μου) διεύθυνση 4ΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ!!!!!!!!!!!!!! 
Εγκεφαλικό σοκ αμέσως. Ήμουν  απολυτά βέβαιος ότι το 1977 (η 78) με την μετονομασία του δρόμου από 4ης Αυγούστου σε Καραολή και Δημητρίου θα είχαν λυθεί όλα μεσώ της νόμιμης διαδικασίας Και το λέω αυτό διότι στην γωνιά που βρίσκεται το σπίτι μου υπάρχει η πινακίδα ΚΑΡΑΟΛΗ και ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ μεγαλοπρεπείς και καθαρή---Εξ όσων αντιλαμβάνομαι δυο τινά μπορούν να έχουν συντελεστεί.


1ον  η επίσημη αλλαγή ονομασίας του δρόμου και η τοποθέτηση νέας πινακίδας(σήμανση) ήταν για τα μάτια του κόσμου και δεν προχώρησε  η  διαδικασία.
 2ον κάποιοι των τότε δημοσίων υπηρεσιών που είχαν την αρμοδιότητα να προβούν στην αλλαγή ονομασίας δεν τήρησαν την προβλεπόμενη διαδικασία  διότι η αδιαφόρησαν η εξακολουθούσαν και παρέμειναν  νοσταλγοί  της συγκεκριμένης εποχής!!!!
Είτε η μια περίπτωση συμβαίνει είτε η άλλη είναι ντροπή να αναμοχλεύεται στην μνήμη μας η τότε περίοδος του Μεταξά .Και να σκεφθεί κάνεις ότι στους χάρτες της Google στον Αστακό η οδός αναγράφεται σαν Καραολή και Δημητρίου και μάλιστα πρόσφατα σε διαφημιστικό φυλλάδιο.






Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................