Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μπαμπίνης ''ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΠΑΜΠΛΕΚΗΣ'' Τίμησε τον Γιώργο Διαμάντη



Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μπαμπίνης Ξηρομέρου σε εκδήλωσή του το Σάββατο 10 Αυγούστου τίμησε τον ''Δάσκαλο'' Γιώργο Διαμάντη για την πολυετή προσφορά του στη Δημοτική μας παράδοση.

Ο Γιώργος Διαμάντης φανερά συγκινημένος ευχαρίστησε τον Σύλλογο Μπαμπίνης και τους Μπαμπινιώτες για  την τιμή που του έκαναν να τον τιμήσουν για την προσφορά του στη Δημοτική μας παράδοση με αναμνηστική πλακέτα και τόνισε ότι πάντα οι Μπαμπινιώτες θα έχουν ξεχωριστή θέση στη καρδιά του.

Λίγα λόγια για τον Γιώργο Διαμάντη

Ο Γιώργος Διαμαντής γεννήθηκε στο Μοναστηράκι Ξηρομέρου το έτος 1950 και μεγάλωσε στη Πράματα ,όνειρό του από μικρός ήταν το κλαρίνο στη αρχή ξεκίνησε δειλά δειλά με μια φλογέρα .Όταν τελείωσε το Γυμνάσιο στη Πράματα πήρε την απόφαση να μάθει κλαρίνο και τον δίδαξε ο ξάδερφος του Γιώργο Στεργίου στην Άρτα.
Εργάσθηκε με όλους του καταξιωμένους μουσικούς και τραγουδιστές όπως με τον Τάκη Καρναβά την Τασία Βέρα ,τη Γιούλα Κοτρώτσου,τον Θανάση Βαρσαμά τον Χρήστο Φωτίου ,τον Κωνσταντίνο Αγγέλου και πολλούς άλλους.
Το 1990 διορίστηκε στο μουσικό Γυμνάσιο Δολιανών Ιωαννίνων σε οργανική θέση ως καθηγητής Δημοτικής Παραδοσιακής Μουσικής με την ειδικότητα παραδοσιακού κλαρίνου.
Δίδαξε σε πολλούς μαθητές που σήμερα ασχολούνται επαγγελματικά με το κλαρίνο. Δεν μας το έκρυψε πως καλύτερος μαθητής του ήταν ο Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος ένα μεγάλο ταλέντο που έφτασε πολύ ψηλά με μουσικές σπουδές Πανεπιστημίου .
Ο Γιώργος Διαμάντης στη ζωή του ασχολήθηκε και με άλλες δραστηριότητες ασχολήθηκε και ως συνδικαλιστής κοντά στον πεθερό του Γιάννη Θανασιά όπου διετέλεσε σειρά ετών Πρόεδρος Σωματίου Μουσικών Ιωαννίνων ,Γενικός Γραμματέας Ομοσπονδίας Ελλάδος και ως αντιπρόσωπος εργατικού κέντρου Ιωαννίνων.

Όσο ο κόσμος των ζητάει μας και όσο έχει την δυνατότητα να ανταποκρίνεται θα συνεχίζει να παίζει κλαρίνο.

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................