Οι κατάλληλες για κολύμβηση ακτές της Αιτωλοακαρνανίας


Ελήφθη η καθιερωμένη ετήσια απόφαση της Διεύθυνσης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας για τις κατάλληλες ακτές του Νομού για κολύμβηση. Είναι οι εξής:






Ως γνωστό η  κολύµβηση σε περιοχές πέρα των προαναφερόµενων ακτών θα γίνεται ευθύνη των λουοµένων και περικλείει πιθανούς κινδύνους .
Στην απόφαση αναφέρεται πως απαγορεύεται η κολύμβηση σε λιµάνια, σε απόσταση 300 m από ιχθυοκαλλιέργειες, σε ακτίνα τουλάχιστον 200 m από εκβολές αγωγών διάθεσης λυµάτων και σε ακτίνα 30 m τουλάχιστον από εκβολές νερών που περιέχουν λύµατα
Στην σχετική απόφαση επισημαίνεται πως οι Δήµοι, το Λιµενικό Ταµείο και συνδροµητικά οι Λιµενικές Αρχές οφείλουν στην επισήµανση του µήκους των ακτών κολύµβησης και των επιτρεπόµενων σηµείων σύµφωνα µε τις οδηγίες της Δ/νσης Δηµόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριµνας. Επίσης οφείλουν στην τοποθέτηση ενηµερωτικών πινακίδων καθώς και πινακίδων απαγόρευσης στις ακτές ή τα μήκη ακτών που δεν επιτρέπεται η κολύµβηση.
Οι Δήµοι και το Λιµενικό Ταµείο οφείλουν να διατηρούν καθαρές και ασφαλείς τις ακτές και να προβαίνουν σε διορθωτικές ενέργειες. Επίσης, να προβούν στον ορισµό και οργάνωση των ακτών κολύµβησης και µε την παρουσία ναυαγοσωστών για την προστασία και ασφάλεια των κολυµβητών.
Όλοι οι συναρµόδιοι φορείς παρακαλούνται να µεριµνήσουν για την συνεχή προστασία των ακτών, τη διαφύλαξη της Δηµόσιας Υγείας και την ενηµέρωση των πολιτών.
H απόφαση αναλυτικά:εδώ


Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................