Επίσκεψη στο ΘΩΡΗΚΤΟ ''ΑΒΕΡΩΦ'' του Συνδέσμου Χρυσοβιτσάνων Ξηρομέρου ''ΤΑ ΚΟΡΟΝΤΑ''







Επίσκεψη στο θωρηκτό " Γ. Αβέρωφ " πραγματοποίησε ο Σύνδεσμος Χρυσοβιτσάνων Ξηρομέρου " Τα Κόροντα " τη Κυριακή 23/06/2019. 
Το θωρηκτό ελλιμενίζεται στο Τροκαντερό στον Φλοίσβο Π. Φαλήρου. Εκεί επισκέφθηκαν τα μέλη του Συλλόγου μας το ζωντανό κειμήλιο της νεώτερης ιστορίας μας που έλαβε μέρος στους δυο παγκόσμιους πολέμους και είναι το μοναδικό κομμάτι Ελληνικής επικρατείας που 108 συνεχόμενα χρόνια παραμένει ελεύθερο. 
Την λεπτομερή ξενάγηση στους χώρους του πλοίου, διαρκείας 2 ωρών, την έκανε ο ίδιος ο κυβερνήτης του θωρηκτού Σωτήριος Χαραλαμπόπουλος Αρχιπλοίαρχος. 
Με τη ξενάγηση αισθανθήκαμε ότι ζούμε σε μια άλλη εποχή. Μεγάλος ήταν ο ενθουσιασμός μας. Αναστηθήκαμε, αναβαπτισθήκαμε, αναπτερώθηκε η ελπίδα μας, δυνάμωσε η πίστη και η σιγουριά μας ότι η Ελλάδα ποτέ δε πεθαίνει...! 
Ο πρόεδρος του συλλόγου μας Ταξιάρχης Σάββας και ο κυβερνήτης του θωρηκτού Σωτήριος Χαραλαμπόπουλος μετά τη ξενάγηση αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα.




 





 






































































 


Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................