Δήμος Γ. Καραϊσκάκη, Ραδοβύζι, Σκουληκαριά και Πανηπειρωτική τίμησαν τον ήρωά τους Γεώργιο Καραϊσκάκη στο Κερατσίνι.





Σήμερα Κυριακή 12 ΜαΪου 2019  9.30΄ το πρωΐ, τελέστηκε Μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κερατσινίου και ακολούθησε  κατάθεση στεφάνων στη μνήμη του ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης Γεωργίου Καραϊσκάκη. Παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Γεωργίου Καραϊσκάκη Περικλής Μίγδος, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ραδοβυζινών Άρτας Γιώργος Κουρτέσας, ο Δημήτρης Κραμπής Πρόεδρος της Αδελφότητας Σκουληκαριάς, του χωριού  που γεννήθηκε ο ήρωας. Την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος εκπροσώπησαν ο πρόεδρος Μάκης Κιάμος – Χήτος, ο Α' αντιπρόεδρος Βασίλης Παπαϊωάννου και το μέλος του Δ.Σ. Χριστόφορος Ευθυμίου . 
Πολυπληθέστερη θα είναι η παρουσία των Ηπειρωτών στις απογευματινές εκδηλώσεις στο Κερατσίνι. 























ΙΣΤΟΡΙΑ
Κατά την Ελληνική Επανάσταση εγκαταστάθηκε στο Κερατσίνι ο Γεώργιος Καραϊσκάκης, ο οποίος κατασκεύασε πρόχειρες οχυρώσεις στη θέση Ταμπούρια. Το 1827 η πόλη καταστράφηκε από τον Κιουταχή Πασά και παρέμεινε έρημη έως το 1830. Το 1836 άρχισαν να εγκαθίστανται ξανά κάτοικοι ενώ το 1840 η περιοχή (με όνομα πλέον Νέο χωριό Τσερατσινίου) υπάγονταν στον Δήμο Αθηναίων. Το 1870 έγινε αυτόνομη κοινότητα με όνομα Χωριό Κερατσινίου, Οι Πειραιώτες προς τιμήν του Καραϊσκάκη έχτισαν ένα ναό δίπλα στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου. Το 1879 ο χώρος ανακαινίσθηκε και μετατράπηκε σε μοναστήρι. Το 1963 ο ναός καταστράφηκε και στην θέση του χτίστηκε νέος ο οποίος ολοκληρώθηκε το 2000. Κάθε χρόνο διοργανώνονται, τα "Καραϊσκάκεια", από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, θέλοντας να τιμήσει τον Ήρωα της Επανάστασης Γεώργιο Καραϊσκάκη.


ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ 























romia news
mpampini in 
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................