Τα Ελληνικά τσοπανόσκυλα που προστατεύουν τα κοπάδια και συντροφεύουν τους κτηνοτρόφους. Γιατί δεν πρέπει να ζουν στις πόλεις

Τα ελληνικά τσοπανόσκυλα συνήθως δε βρίσκονται στην κατηγορία των σκύλων συντροφιάς, ειδικότερα στα αστικά κέντρα. Όμως, έχουν το σημαντικό ρόλο του φύλακα στην ύπαιθρο, συντροφιά με τα κοπάδια. Η φυλή των ελληνικών τσοπανόσκυλων, δεν έχει αναγνωριστεί στην Ελλάδα, λόγω του ελλιπούς αριθμού καθαρόαιμων σκύλων. Πέρα από τη γνωστότερη συντροφιά του κτηνοτρόφου εδώ και αιώνες, τον ελληνικό ποιμενικό, υπάρχουν και άλλες φυλές, όπως το λευκό Ελληνικό τσοπανόσκυλο, ο ποιμενικός της Σπάρτης, ο Μολοσσός της Ηπείρου και ο Ελληνικός ποιμενικός βοοειδών.




Ελληνικός ποιμενικός 

Ο Ελληνικός Ποιμενικός, είναι μια από τις αρχαιότερες ράτσες σκύλων. Είναι ένας εξαίρετος φύλακας κοπαδιών για την ελληνική ύπαιθρο, δυνατός, αντέχει στα ακραία καιρικά φαινόμενα και μπορεί να αντεπεξέλθει σε δύσκολες συνθήκες διαβίωσης και εργασίας. Συμβιώνει αρμονικά και προστατεύει τα υπόλοιπα ζώα του κοπαδιού. Είναι δύσκολο να τον παραπλανήσεις και είναι πάντοτε κοντά στο κοπάδι, έτοιμος να αποτρέψει οποιαδήποτε επίσκεψη, όπως αυτή του λύκου και της αρκούδας. Είναι σκύλος εμπιστοσύνης, ο καλύτερος φύλακας και απαραίτητος για κάθε κτηνοτρόφο που θέλει να προστατέψει το κοπάδι του. Επειδή έχει ανεπτυγμένο το κυνηγετικό ένστικτο και τη φύλαξη, όσοι επιλέγουν τον ελληνικό ποιμενικό ως κατοικίδιο, πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για τα ένστικτα που πρόκειται να εξωτερικεύσει. Είναι αρκετές οι περιπτώσεις ιδιοκτητών που απευθύνονται σε ειδικές οργανώσεις, μετά από εκδήλωση επιθετικότητας του σκύλου ή έντονο το αίσθημα προστασίας στο χώρο του και στους ανθρώπους που τον περιβάλλουν. Επομένως, αν επιλέξετε ως κατοικίδιο τον ελληνικό ποιμενικό, απαιτείται εκπαίδευση από ειδικούς.

Περισσότερα εδώ
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................