ΩΡΑ ΓΗΣ έσβησαν τα φώτα στην Ακρόπολη (ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ)



Ώρα της Γης (αγγλEarth Hour) είναι μία παγκόσμια δράση που διοργανώνεται από το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση (WWF) μία φορά τον χρόνο στα τέλη Μαρτίου, βραδινές ώρες, ενθαρρύνοντας τους ανθρώπους, όπου κι αν βρίσκονται, να απενεργοποιούν τις μη απαραίτητες ηλεκτρικές συσκευές και φώτα για εξήντα λεπτά, για την εξοικονόμηση ενέργειας, σε μία συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας υπέρ της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος .



 Η δράση αυτή ξεκίνησε από μία εκδήλωση στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας το 2007, κατά τη διάρκεια της οποίας έσβησαν εκατομμύρια φώτα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. 
Έκτοτε, έχει εξαπλωθεί και σε αυτήν συμμετέχουν περισσότερες από 7.000 πόλεις και κωμοπόλεις σε 187 χώρες, σε μία προσπάθεια ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης και των κρατικών φορέων σχετικά με το ζήτημα της αλόγιστης κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και τις δραματικές επιπτώσεις που αυτή έχει στο φυσικό περιβάλλον.

wikipedia
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................