Κτηματολόγιο: Τι γίνεται με τα ακίνητα που έχουν δοθεί «δια λόγου» -Πότε χρειάζεται τοπογραφικό

Tην… πλάτη στο Κτηµατολόγιο εξακολουθούν να γυρνούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων, µε τον µέσο όρο της συµµετοχής των πολιτών στη διαδικασία στις υπό κτηµατογράφηση περιοχές να µην ξεπερνά το 1,49% (!). Αυτό επεσήµανε χθες, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Τοπογράφων Μηχανικών, Μιχάλης Καλογιαννάκης:
«Εάν η συµµετοχή των πολιτών δεν προσεγγίσει έστω το 50%, επί της ουσίας δεν θα υπάρχει “κτηµατολόγιο”» υπογράµµισε. Ο ίδιος απέδωσε την απροθυµία των ιδιοκτητών σε µια σειρά λόγων, µεταξύ των οποίων η οικονοµική συγκυρία, η χαµηλή αξία των δηλούµενων ακινήτων, η έλλειψη τίτλων, η καθυστέρηση έναρξης της εφαρµογής για την ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων και των γραφείων συλλογής σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Ώθηση στις δηλώσεις έδωσε, πάντως, η πλατφόρµα ηλεκτρονικής υποβολής, αφού η χρήση της στα νέα προγράµµατα κυµαίνεται από 0,72% µέχρι 20,34%, µε µέσο ποσοστό το 6,52%, όταν µε την προηγούµενη εφαρµογή µόλις το 2,75% των δηλώσεων είχε υποβληθεί ηλεκτρονικά. Η σωστή δήλωση του ακινήτου προϋποθέτει τέσσερα βασικά βήµατα: εδώ
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................