''Τράπεζα και... Τραπεζάκια!!!'' Του Αποστόλη Κομπλίτση


Αυτές τις μέρες (28-1-2019) ο Σύλλογος Απανταχού Αστακιωτών, θέλει να πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας όπως ''λέει'', επειδή κλείνει οριστικά το κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας του Αστακού.
 Στην συγκέντρωση καλούνται  να παρευρεθούν Σύλλογοι της περιοχής – ιδιώτες- (διάφοροι φορείς ) – εν ενεργεία πολιτικοί αλλά και πρώην.


 Αγαπητοί συμπατριώτες – συνδημότες κατά την γνώμη μου και με την πείρα της ζωής μου ως τώρα, τέτοιες ενέργειες γίνονται προτού ξεσπάσει η όποια καταιγίδα!! Η εκ των υστέρων ενέργειες είναι ουτοπίες – φιλοδοξίες προσωπικές και εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα... όλοι εσείς αλλά και αυτοί που καλείτε στην συγκέντρωση,  γνωρίζουν το πρόβλημα εδώ και πολύ καιρό.
 Γνωρίζετε αλλά δεν το λέτε ότι ο σχεδιασμός της κεντρικής εξουσίας είναι να συγκεντρώσει το μεγαλύτερο μέρος υπηρεσιών και εξυπηρέτησης των πολιτών σε ένα ή δύο αστικά κέντρα του νομού μας.(Όπως ΔΕΗ - ΟΤΕ - Εφορίες Αγροτική  Ένωση – Τράπεζες κλπ.).
 Επειδή λοιπόν το κάλεσμα αυτό απευθύνεται σε όλους τους δημότες του Ξηρομέρου δράττομαι της ευκαιρίας που μου δίνουν και τα 45 χρόνια συνεχής ασχολίας μου με τα πολιτιστικά και κοινωνικά θέματα της περιοχής μας να σας πω τούτα.
 Οι πολιτιστικοί σύλλογοι  πρέπει να προάγουν πολιτισμό και η φωνή τους να είναι αγωνιστική – πρωτοπόρα για τα συμφέροντα της κοινωνίας.  Δεν πρέπει όμως να σέρνονται πίσω από γεγονότα της στιγμής, μόνο και μόνο για να υπάρχουν στο προσκήνιο. Είμαι υπέρ της συνεργασίας με συλλόγους και φορείς  πολιτισμού για ένα καλύτερο μέλλον προς όφελος της πλειοψηφίας του λαού της περιοχής μας.
 Το πρόβλημα με την τράπεζα όπως προείπα το γνωρίζουν όλοι εδώ και πολύ καιρό και κωφεύουν.  Τέτοιες συγκεντρώσεις και μάλιστα στις μέρες που διανύουμε (προεκλογικές) δεν προάγουν πολιτισμό. Αντίθετα δίνουν χαρακτήρα πολιτικών συγκεντρώσεων.
 Με Ξηρομερίτικο λόγο και χαιρετισμό σας λέω ότι υπήρχε τράτο αλλά υπήρξε μεγάλη χασομέρια. Γι’ αυτό θέλω να σας ενημερώσω ότι δεν στηρίζω αυτές τις ενέργειες και δεν
Θα Παραστώ στην συγκέντρωση σας.
ΚΟΜΠΛΙΤΣΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ
''ΑΚΑΡΝΑΝΑΣ''
22-1-2019




.................................................................................................
Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Τα σχόλια θα δημοσιεύονται μετά από έγκριση των διαχειριστών του ιστολογίου. Σχόλια υβριστικά ,συκοφαντικά ,χυδαία ,ρατσιστικά δεν θα δημοσιεύονται.
Εαν θεωρεί κάποιος ότι θίγεται από ανάρτηση η σχόλιο παρακαλούμε να επικοινωνήσει με το blog μέσο email προς αποκατάσταση.



Share on Google Plus

2 σχόλια:

  1. Αγαπητε φιλε Εχεις δικαιωμα και μαλιστα αναφαιρετο να εχεις την αποψη σου η οποια απο ολους πρεπει να ειναι σεβαστη .Διοτι αν ολοι ειχαμε σε ολα τα πασης φυσεως θεματα που υπαρχουν την ιδια αποψη τοτε αυτο θα ειχε αφ ενος μεν κακο προηγουμενο αφ ετερου θα υπονομευε την δημοκρατια. Δυο μονο παρατηρησεις και δεν θα ασχοληθω αλλο .Η πρωτη πως διακρινεις εσυ οτι ειναι πολιτικη προεκλογικη συγκεντρωση η συγκεκριμενη εκδηλωση; Δηλ αν δεν ειχαμε δημοτικες εκλογες το επομενο διαστημα τι θα ειχες ευφερει να μας καταλογησεις Περιμενω ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να αιτιολογησεις την σκεψη σου οτι ειναι και ΠΟΛΙΤΙΚΗ και προεκλογικη Επισης οπως αναφερεις (και δεν κατανοω πως το σκεφθηκες αυτο) οτι γνωριζουμε αλλα δεν το αναφερουμε για τον ολο σχεδιασμο!!!!!!!!!!!!!!!!Νομιζω οτι στην βιασυνη σου να γραψεις κατι αρνηικο για την εκδηλωση γραφεις οτι σου ερθει στο μυαλο Δηλ μας εντασεις ολους εμας του Δ.Σ σε ενα μηχανισμο κρατικο που ενημερωνομαστε για τις προθεσεις και το μελλον της κυβερνησης και των τραπεζων Εγω παντως θα ημου οχι ευτυχης αλλα κατι παραπανω απο ΕΥΤΥΧΕΣΤΑΤΟΣ αν ειχα τετοια δυνατοτητα να εχω προσβαση στα σχεδια του Κρατικου Μηχανισμου Φυσικα αναφερομαι στο ονομα μου γιατι γαι τα υπολοιπα μελη του Δ.Σ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΙΓΟΥΡΟΣ οτι δε εχουν καμια σχεση με κρατικο μηχανισμο διοτι δεν ξερουν ουτε καν που εδρευουν τα γραφεια της ενωσης ελληνικων τραπεζων ..Και η δευτερη παρατηρηση ΘΕΛΩ (και το γραφω με οση ειλικρινια με διακρινει και πιστευω οτι ειναι αιτημα και των μελλων του δ.σ οταν θα εχεις πληροφοριες απο πολυ πριν για καποιο μεγαλο γεγονος τυπου εθνικης τραπεζας να μας ενημερωνεις να διοργανωνουμε εκδηλωσεις ΤΑΧΙΣΤΑ και πριν ερθει το πληρωμα του χρονου και χασουμε και οτι αλλο μας εχει απομινει-Προφανως καποιοι εχουν εκτιμησει τα ##τα 45 χρόνια συνεχής ασχολίας μου με τα πολιτιστικά και κοινωνικά θέματα της περιοχής μας## (οπως αναφερεις) και σε θεωρουν σαν τη ιδανικοτερη προσωπικοτητα στο πολιτιστικο κινημα για να σε πληροφορουν για τα σχεδια τους απο πολλους μηνες πριν
    Επειδη εμεις ####Δεν πρέπει όμως να σέρνονται πίσω από γεγονότα της στιγμής, μόνο και μόνο για να υπάρχουν στο προσκήνιο### οπως αναφερεις με την πιο πανω φραση σερνομαστε πισω απο τα γεγονοτα(δυστυχως δεν ειμαστε οι ιδικοι) μπορεις εσυ να μας ενημερωσεςι με το πλουσιο 45χρονων εργο στα πολιτιστικα της περιοχης σε τι ενεργειες προεβης για να μην χασουμε την τραπεζα (διοτι αντιλαμβανομαι οτι κατι θα εχεις κανει τοσο καιρο πριν για να μην σε χαρακτηρισουν και εσενα οπως εμας σαν τσιρακι προεκλικων δεσμευσεων
    Κλεινωντας θα ηθελα ομως την αποψη σου ακομη και χωρις την παρουσια σου στην εκδηλωση --Διοτι αυτα που γραφεις δεν ειναι θεση Ξερεις τι ειναι ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. απαντώντας στον κ. Κομπλίτση, ο σύλλογος με ελάχιστους μήνες σε ενέργεια, εγκαίρως ασχολήθηκε ΚΑΙ με το ζήτημα της τράπεζας, έχοντας κάνει τις σωστές ενέργειες. Δεν έχει να κάνει με οτιδήποτε προεκλογικό. Μετά από πολυετή απουσία του συλλόγου, προσπαθεί να "ζωντανέψει" ένα τόπο που για πάρα πολλά χρόνια όλες οι αρχές τον είχαν για πέταμα, καταργήθηκαν πολλές δημόσιες υπηρεσίες, εγκαταλήφθηκε από τους εκάστοτε δήμους και ο τόπος έχει πάρει την κατιούσα.
    Θέλω να συγχαρώ τον κ. Μπόνη και τα μέλη του συλλόγου που θυμούνται πως ο τόπος καταγωγής είναι ιερός, και άρχισαν δυναμικά να προσπαθούν να ξανά κάνουν τον Αστακό ένα χωριό όπως τον θυμούνται οι γεροντότεροι, με την αίγλη και τη φήμη που είχε κάποτε, να ξανά ζωντανέψουν τις μνήμες όλων όσων θυμούνται ένα πανέμορφο μέρος, που δεν βρωμάει ,δεν έχει σπασμένους δρόμους, δεν έχει συνεχείς διακοπές ρεύματος και νερού, με καθαρή παραλία, και φυσικά να έχει τη δυνατότητα εξυπηρέτησης του επισκέπτη και με τράπεζες και με κέντρο υγείας, και οι κάτοικοι να μην πρέπει να ξενιτευτούν για να διεκπεραιώσουν τις υποχρεώσεις τους προς το δημόσιο.
    Συγχαρητήρια στο σύλλογο!! Παράκληση να κωφεύει προς τους μορούς που απλά είναι στενόμυαλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................