Πανηγυρικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας στο ιστορικό μοναστήρι του Προφήτη Ηλία(Αη Λια) στο Καραΐσκάκη του Δήμου Ξηρομέρου )







Στο ιστορικό μοναστήρι του Προφήτη  Ηλία(Αη Λια) κατά την προφορά των ντόπιων στο Καραΐσκάκη του Δήμου Ξηρομέρου ) τελέστηκε χθες το απόγευμα πανηγυρικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας για την αυριανή(σημερινή) εορτή του Προφήτη Αγίου Ηλία.


Εκατοντάδες πιστοί όχι μόνο από το Καραΐσκάκη αλλα και απο τα γύρω μέρη(Βασιλόπουλο, Αστακό, κλπ) ανηφόρισαν στον λόφο οπού βρίσκετε το επιβλητικό μοναστήρι  και παρακολουθήσαν τον Εσπερινό .
Μέλη του τοπικού Ιππικού ομίλου υποδέχονταν τους πιστούς που ανέβαιναν στην Μονή μαζί με τα εντυπωσιακό όμορφα άλογα τους, δίνοντας και οι ίδιοι το παρόν στης εορταστικές εκδηλώσεις.
Μέτα την λήξη του Εσπερινοί ο πολιτιστικός σύλλογος παρουσίασε ένα χορευτικό πρόγραμμα με τοπικούς παραδοσιακούς χορούς που κράτησε αργά.

Φωτο:Χρήστος Μπόνης

















































ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................