Άνοιξε η πλατφόρμα για τη ρύθμιση των αγροτικών χρεών


Άνοιξε η πλατφόρμα για τη ρύθμιση των αγροτικών χρεών «Ανάσα» για δεκάδες χιλιάδες αγρότες δίνεται από σήμερα, καθώς από τις 10 το πρωί είναι «στο αέρα» η πλατφόρμα για τον εξωδικαστικό μηχανισμό που αφορά χρέη 23.000 περίπου αγροτών και κτηνοτρόφων προς ασφαλιστικά ταμεία, εφορία και «κόκκινα δάνεια». 

  Αναλυτικότερα, πρόκειται για χρέη εισφορών προς τον ΟΓΑ, προς την εφορία (εισόδημα και ΦΠΑ), καθώς και για ληξιπρόθεσμα τραπεζικά δάνεια, χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που βρίσκονται υπό καθεστώς εκκαθάρισης (Αγροτική Τράπεζα, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Pro Bank κλπ). Η ρύθμιση που θα δίνει τη δυνατότητα σημαντικού «κουρέματος» της αρχικής οφειλής λόγω της διαγραφής τόκων και πανωτοκίων, μπορεί να πληρωθεί έως και σε 120 δόσεις, ενώ ο δικαιούχος μπορεί υπό προϋποθέσεις να πετύχει ακόμη και τη διαγραφή του 60% της αρχικής οφειλής. Μιλώντας στο πλαίσιο της παρουσίασης της πλατφόρμας το μεσημέρι της Τετάρτης, επ' αφορμή της εκκίνησης της διαδικασίας, ο αρμόδιος υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σημείωσε μεταξύ άλλων τα εξής: 



Διαβάστε περισσότερα εδώ
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................