Εκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Σύνταγμα






Με τη συγκέντρωση και την αλλαγή φρουράς στην πλατεία Συντάγματος, και συγκεκριμένα στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, σήμερα Σάββατο 19 Μαΐου, η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος (ΠΟΕ) ολοκλήρωσε τις εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων.


Συγκεκριμένα   : Η εκδήλωση ξεκίνησε με την αλλαγή Προεδρικής Φρουράς, με τους δύο εύζωνες να είναι ενδεδυμένοι τη στολή του Πόντιου αντάρτη.  ακολούθησε ομιλία του Φάνη Μαλκίδη (δρ του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και μέλος της Διεθνούς Ένωσης Ακαδημαϊκών για την Μελέτη των Γενοκτονιών). Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνου, ανάκρουση Εθνικού Ύμνου. Πορεία προς την Πρεσβεία της Τουρκικής Δημοκρατίας και επίδοση Ψηφίσματος.
Να σημειώσουμε ότι στις εκδηλώσεις μνήμης έλαβε μέρος και ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ''ΑΞΕΧΑΣΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ'' από το Μπαμπαλιό Βάλτου.
Για την Κυριακή 20 Μαΐου στις 08:00, στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, έχει προγραμματιστεί επίσημη έπαρση της εθνικής σημαίας και αργότερα στην Μητρόπολη Αθηνών θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της Γενοκτονίας των Ποντίων. Θα ακολουθήσει ομιλία του Γιώργου Βαρυθυμιάδη (πρόεδρος ΣΠΟΣ Ν. Ελλάδος και Νήσων) και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.




 












 






 








 






 












 


 


 
















 




 





 
foto:Μπαμπίνη ΙΝ
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................