Από τη ΣΚΥΛΑ ΣΤΗ ΧΑΡΥΒΔΗ



Γράφει: O Αποστόλης Κομπλίτσης
ο ''Ακαρνάνας''

Τούτες τις μέρες για μια ακόμη φορά ακούμε γύρω μας να σφυρίζουν σαν τα τζιτζίκια τον Αύγουστο..εκατομμύρια και δισεκατομμύρια ευρώ !!! Δισεκατομμύρια που όλα τα πολιτικά κόμματα συμφωνούν (στα λόγια) ότι λείπουν απ΄ της τσέπες των Ελλήνων φορολογουμένων 


Εμείς ως απλοί πολίτες όμως το γνωρίζουμε καθώς το βιώνουμε χρόνια και χρόνια στην καθημερινότητά μας ,είμαστε αυτοί δηλαδή που πληρώνουμε το ''ΜΆΡΜΑΡΟ''.Δυστυχώς όμως τα αστικά πολιτικά κόμματα για μια ακόμη φορά σφυρίζουν αδιάφορα μεταξύ τους συζητήσεις επί συζητήσεων καθώς και στημένους καυγάδες με αλληλοκατηγορίες άνευ ουσίας .
Απ΄ τη ΣΚΥΛΑ στη ΧΑΡΥΒΔΗ για μια ακόμη φορά βιώνουμε το μύθο του Αρχαίου Έλληνα συγγραφέα όμηρο. Ο οποίος έχει σημαδέψει για χιλιάδες χρόνια τους Έλληνες και την ιστορία τους .Έτσι αποδεικνύετε και στη σημερινή μας καθημερινότητα και της επιλογές που γίνονται απ΄ την πλειοψηφία των Ελλήνων όταν έρχεται η ώρα της πολιτικής τους κρίσης !!!
Δυστυχώς πάνε πότε στη ΣΚΎΛΑ και πότε στη ΧΆΡΥΒΔΗ .Μήπως το σύστημα είναι έτσι δομημένο και θέλει αλλαγή; μήπως είναι καιρός να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης μας για να μην γινόμαστε κλαψούρες και κοψοχέρηδες κάθε 3-4 χρόνια ;μήπως χρειάζεται να πάμε σε μια βαθιά κοινωνική -λαϊκή αλλαγή και ποιο δίκαιοι κατανομή του πλούτου που παράγουμε;
Κάνω αυτές τις σκέψεις και σας της μεταφέρω γιατί τα ερωτήματα για τα δισεκατομμύρια που ακούμε ότι λείπουν πάλι παραμένουν

1) Υπάρχει Έλληνας που πιστεύει ότι τα χρήματα αυτά θα γυρίσουν στα ταμεία μας ;
2) Υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι θα βρεθεί άκρη να έχουμε ανθρώπινη και δωρεάν περίθαλψη στην υγεία ;
3) Υπάρχει περίπτωση έτσι από μόνα τους στα ημερομίσθια των εργαζομένων να γίνουν αυξήσεις καθώς και οι συνταξιούχοι να μπορούν να ζουν με αξιοπρέπεια για το υπόλοιπο της ζωής τους ; Εγώ λέω πως ΌΧΙ αν συνεχίσουμε να στηρίζουμε τούτο το σάπιο πολιτικοοικονομικό σύστημα .Τη Λερναία Ύδρα ο Ηρακλής της έκοβε ένα κεφάλι και αυτή έβγαζε δέκα .
Έτσι και τούτο το σύστημα είτε μπρόκολα και σπανάκια πουλάς είτε ηλεκτρονικά τσιπάκια και φάρμακα τα σκάνδαλα και η παραοικονομία θα ζέχνουν από μακριά και εμείς ως λαός απλά θα ζούμε αποχαυνωμένη στη ζούγκλα της υποτέλειας και της παρακμής.

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................