''Στο Μεϊντάνι του Πολιτισμού'' Γράφει: O Αποστόλης Κομπλίτσης ''Ο ΑΚΑΡΝΑΝΑΣ''


Στις 26- 11-2018 έγινε με μεγάλη επιτυχία και για πρώτη φορά συγκέντρωση γυναικών του συλλόγου μας σε αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου των Αθηνών.
Εκεί βρέθηκαν ΚΟΠΕΛΕΣ και ΝΥΦΕΣ της Μπαμπίνης κι έγιναν μια μεγάλη παρέα. Στην κεντρική είσοδο του ξενοδοχείου στο Σύνταγμα τις υποδέχτηκαν μέλη του Δ.Σ.


Πίνοντας τον καφέ τους σε ένα ευχάριστο περιβάλλον άρχισαν το κουβεντολόι. Στην αρχή υπήρχε κάποιο μούδιασμα γιατί στην συγκέντρωση παραβρέθηκαν και γυναίκες που είχαν χρόνια πολλά να έρθουν στο χωριό. Όταν έγιναν οι πρώτες συστάσεις του τύπου ''Eσύ ποιανού είσαι; - ή εγώ είμαι του τάδε, α… πόσα χρόνια έχω να σε δω κ.λπ.'' σεργιανίζοντας νοερά στις στράτες της Μπαμπίνης και στις αυλές των σπιτιών τους, με τις φωνές και τα γέλια τους σκέπασαν για πολύ ώρα την βουή της πλατείας.
Η Γραμματέας και το μέλος του Διοικητικού του Συλλόγου Σταμουλακάτου Ντίνα και Ερασμία Στέρπη αντίστοιχα, φρόντισαν αυτή η συγκέντρωση να έχει ένα κοινωνικό και παράλληλα πολιτιστικό περιεχόμενο.
Σημαντική ήταν και η παρουσία γυναικών από άλλους συλλόγους γειτονικών χωριών. Ένα πρώτο Βήμα, ένα κάλεσμα συνεργασίας – γνωριμίας και αλληλοενημέρωσης απ’ τις γυναίκες της Μπαμπίνης.
Αναπτύχθηκαν θέματα, όπως το δικαίωμα των γυναικών στη περαιτέρω ανάπτυξη του πολιτισμού στην περιοχή μας. Αυξημένη  δραστηριότητα της γυναίκας στα κοινά και κοινωνικά ζητήματα (όπως καλύτερη παιδεία – καταπολέμηση της ανεργίας, στήριξη της νεολαίας, παιδιών και εγγονών τους και ενημέρωση για τις θετικές και αρνητικές προκλήσεις που υπάρχουν στην κοινωνία μας.
Αξιέπαινη η προσπάθεια της ομάδας γυναικών και θα γίνει ακόμα πιο αξιόλογη αν συνεχίσουν έτσι και για τις άλλες δραστηριότητες του συλλόγου (Ετήσιος χορός – καλοκαιρινό φεστιβάλ πολιτισμού στο χωριό μας).
Η γραμματέας του συλλόγου, κατέγραψε προσεχτικά όλες τις προτάσεις, οι οποίες όπως με ενημέρωσε, θα συζητηθούν στην ερχόμενη γενική συνέλευση του συλλόγου μας. Στο χέρι τους είναι να φέρουν κι άλλες φρέσκιες ιδέες, που θα σηματοδοτήσουν πράγματι την πρωτοπορία τους στον πολιτισμό.
Αξίζει σε όλες μια σεμνή υπογραφή στην προσπάθεια τους να περπατήσουν στην λεωφόρο του Μέλλοντος.


27.11.2018
Κομπλίτσης Αποστόλης.
''ΑΚΑΡΝΑΝΑΣ''

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................