ΤΕ Λ Ο Σ Ε Π Ο Χ Η Σ : Του Κομπλίτση Αποστόλη.



Έρποντας και με τα παντελόνια κάτω!!!Ένα σύνθημα που το φωνάζαμε παλιά στους δουλοπρεπείς απεργοσπάστες που σερνόταν κάτω από τα κάγκελα των εργοστασίων για να πάρουν το λειψό μεροκάματο.
 Τι κέρδισαν; Έμειναν στην ιστορία ως ανθρωπάκια.Προγραμματισμένες εκλογές έρχονται και Άνθρωποι κι «Ανθρωπάκια» ξαναβρίσκουν υπόσταση και νιώθουν επιτέλους μετά από 5 χρόνια ότι είναι χρήσιμοι, ότι είναι κάποιοι βρε αδερφέ!!!


Νιώθοντας ξαφνικά στο σβέρκο τους την ανάσα των δραγουμάνων της περιοχής τους όπως τους πλησιάζουν. Τους μιλάνε τους χαιρετάνε τους ρωτάνε πως τα περνάνε!!!Και γενικά τους δείχνουν ότι ενδιαφέρονται.  Aπό   τώρα έως τον Μάιο θα τους μιλάνε για τα τοπικά προβλήματα που επί χρόνια μαστίζουν την περιοχή και ΈΦΤΑΣΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΩΡΑ ΝΑ ΤΑ ΛΥΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ.
Θα περιδιαβαίνουν τις ρούγες και τα καφενεία και θα βροντοφωνάζουν χωρίς ΝΤΡΟΠΗ!!! ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ, ΔΟΞΑΣΤΕ ΜΕ…  Για τις όλο και πιο χαμηλές τιμές των γάλακτος και κρέατος των αιγοπροβάτων που δίνονται στους παραγωγούς που είναι και η κύρια πηγή εσόδων τους δεν θα πουν τίποτα, ούτε για την ανεργία και την κοινωνική μιζέρια που επικρατεί στην περιοχή. Θα εκφράσουν όμως την κατανόηση και την συμπάθεια που νιώθουν για την ανοιχτή πληγή!!!
Παρακολουθώντας και εγώ τα γενόμενα της προεκλογικής εποχής και από κοντά, αλλά περισσότερο από τα κοινωνικά δίκτυα (παρά)πληροφόρησης βλέπω οικογένειες και μεμονωμένα άτομα να δίνουν ΌΡΚΟΥΣ ΠΙΣΤΗΣ και αλληλοϋποστήριξης. Άλλοι κάνουν διαψεύσεις. Άλλοι διαμαρτύρονται γιατί γράφτηκε το όνομά τους χωρίς να τους ρωτήσουν λέει!!! Παράξενες συμμαχίες, αλλά όχι πρωτότυπες. Άλλωστε μέχρι τις εκλογές, θα πάει η κωλοτούμπα σύννεφο!!!
Βλέπετε, υπάρχει καινούριος εκλογικός νόμος και οι πολίτες-ψηφοφόροι έχουν την δυνατότητα να τιμωρήσουν τους επί χρόνια πάτρονές τους και μάλιστα χωρίς να μπορούν να τους ελέγξουν!!! Γι’ αυτό άρχισαν τα όργανα από τώρα φοβούμενοι τον σημερινό Γιάννη Αγιάννη. Ένα είναι σίγουρο όμως. Θα υπάρξουν άνθρωποι πολίτες-ψηφοφόροι που θα αντισταθούν στα μεγάλα λόγια και στο τσουνάμι υποσχέσεων και θα πορευτούν με όσους αγωνίζονται χρόνια αληθινά και τίμια για το καλό του τόπου και των λαϊκών συμφερόντων.
Τα ανθρωπάκια θα τρέξουν πάλι για κάνα ψίχουλο κι ας ξέρουν ότι και για τα επόμενα 5 χρόνια ΘΑ ΚΛΑΨΟΥΡΙΖΟΥΝ ΣΑΝ ΝΗΣΤΙΚΑ ΚΟΥΤΑΒΑΚΙΑ. Ορισμένοι από τους υποψηφίους δεν θα χάσουν την ευκαιρία και θα τιμήσουν το έθιμο πιστεύω. Άλλος θα πηγαίνει να τους αρμέγει τα πρόβατα – άλλος θα τους χαρίζει ψάρια – άλλος θα τους φουρνίζει το ψωμί- άλλος μνημόσυνα τσάμπα - άλλος θα σβήνει λογαριασμούς νερών κλπ., άλλοι τέλος πάντων όπως συνήθως γίνεται θα κάνουν προσφορές και… καλές τιμές.
Βέβαια, κάποιοι  από εσάς που με διαβάζετε, θα περιμένετε να γράψω εκείνα τα τετριμένα, να σας πω να αντισταθείτε και να μην τους πιστεύετε. ΌΧΙ!!! Βάλτε τους να σας τρυγάνε τα αμπέλια και να σας μαζεύουν τα ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΑ και τα ΤΡΙΦΥΛΙΑ… Η ΕΥΘΥΝΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ.
Μέσα σ’ αυτόν τον κυκλώνα της κωλοτούμπας και απαξίωσης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας ως απλός πολίτης και άνθρωπος θα προτιμήσω να μείνω μέσα στα παντελόνια μου. Και θα προσπαθήσω με τα λόγια ενός αγαπημένου τραγουδιού να αφυπνίσω συνειδήσεις και αξιοπρέπειες!!!
Δεν θέλω γαλόνια και παράσημα.
Δεν θέλω ψήφο από πτώματα.
Είμαι εθισμένος σε παραπτώματα.
Είμαι έξω από το σύστημα και τα λεγόμενά σας.
Φορέστε τις γραβάτες σας μπας και φανούν τα κατορθώματά σας…
09-10-2018
Κομπλίτσης Αποστόλης.
«ΑΚΑΡΝΑΝΑΣ»

...............................................................................................................................................................
Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

Τα σχόλια θα δημοσιεύονται μετά από έγκριση των διαχειριστών του ιστολογίου. Σχόλια υβριστικά ,συκοφαντικά ,χυδαία ,ρατσιστικά δεν θα δημοσιεύονται.

Εαν θεωρεί κάποιος ότι θίγεται από ανάρτηση η σχόλιο παρακαλούμε να επικοινωνήσει με το blog μέσο email προς αποκατάσταση.

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................