Αφηγήσεις του Χρήστου Φαρμάκη από το Μέτωπο ''θρυλική μάχη της ΒΗΣΑΝΗΣ! !''

Αφηγήσεις του Χρήστου Φαρμάκη Πεντάκορφο Αιτ/νιας  μαχητή του 40
Η διαταγή έλεγε! !《Διάβαση ποταμού Γόρμου σε θέση άνω Ραβένια》 


...και αφού περάσαμε το ποτάμι σε λάθος μέρος δεχτήκαμε σθεναρή αντίσταση του εχθρού και καθηλωθήκαμε στην όχθη την οποία έπρεπε με κάθε θυσία να κρατήσουμε για να περάσει όλο το Τάγμα!!
Οι μεν εχθρικές επιθέσεις αποκρούονταν αλλά οι απώλειες του λόχου αυξάνονταν και τα πυρομαχικά εξαντλούνταν χωρίς και πάλι ανταπόκριση από το ανεξάρτητο Τάγμα με συνέπεια ο διοικητής του Λόχου να συστήσει οικονομία και εκδίωξη του εχθρού με τη φωνή «εφ’ όπλου λόγχη – Αέρα»."Εκεί να ιδείς μανούλαμ σκοτωμό!!όποιος φάει τον άλλον!!κοιλιές και στομάχια έξω,το αίμα ποτάμι....και κάποια στιγμή στο μεγάλο κακό όσοι απομείναμε λαβωμένα θηρία ψάχναμε να βρούμε τους δικούς μας!
Έχασα τον προσανατολισμό μου και βρέθηκα κάτω από εχθρική σκοπιά,άκουσα Ιταλική κουβέντα και χώθηκα στο θάμνο που ήταν ακριβώς από κάτω!
Πρέπει να έκατσα εκεί μαζεμένος σαν το λαγό ώρες!Κάποια στιγμή ο Ιταλός στρατιώτης με κατούρησε από πάνω ανακατεύοντας τα ούρα του με τα αίματα των συναδέλφων του που κουβαλούσα!!Σκέφτηκα καλά ότι δε γινόταν να κάτσω πολύ εκεί γιατί θα ξεπάγιαζα έτσι μαζεμένος και περίμενα την αλλαγή σκοπού που κάποια στιγμή θα γινόταν!..ήμουν έτοιμος και μόλις άκουσα το χαιρετισμό τους μάζεψα όση δύναμη μου απέμεινε πετάχτηκα από το θάμνο τρέχοντας και αλλού πέφτοντας στον κατήφωρο απομακρύνθηκα!!
Ο Ιταλός στρατιώτης μου έριξε μία ριπή στο κατόπιν μου αλλά όπως έλεγε και ο λογαγός μας "δεν σκοτώνουν όλες οι σφαίρες αν δεν είναι δικές σου"!!..την άλλη μέρα σε άθλια κατάσταση βρήκα τα απομεινάρια του λόχου μου!!-.

Μία απο τις αμέτρητες αφηγήσεις του πατέρα από το μέτωπο!Η συγκεκριμένη από τη θρυλική μάχη της ΒΗΣΑΝΗΣ! !


Την δημοσιεύω στη μνήμη του!! 

Φίλιππος Φαρμάκης 
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................