Εθελοντική δράση καθαρισμού για την αποψίλωση και τον καθαρισμό των ξερών χόρτων του ιστορικού πηγαδιού της βελίτσας από τον συγχωριανό μας Λάμπρο Χαροκόπο.



Εθελοντική δράση  καθαρισμού για την αποψίλωση και τον καθαρισμό των ξερών χόρτων κλαδιών και βάτων   που κόντευαν να πνίξουν το ιστορικό πηγάδι της βελίτσας από τον συγχωριανό μας Λάμπρο Χαροκόπο.

Tα αδέλφια Νίκος & Λάμπρος Χαροκόπος ζούνε μόνιμα στην Αμερική και η νοσταλγία και η αγάπη για τη γενέτειρα Μπαμπίνη είναι πολύ μεγάλη.

Ο Λάμπρος  εφέτος πέρασε τις καλοκαιρινές του διακοπές στο χωριό μας και με νοσταγλία θυμάται:




Από αυτό το πηγάδι είναι για εμάς τους παλιότερους κάτι το πολύ σημαντικό ,γιατί από αυτό το πηγάδι ήπιαμε το πρώτο νερό στη ζωή μας, η μάνα μου και η μάνα σου και όλες η μανάδες του χωριού μας , πηγαίνανε με το γαϊδούρι και με της βαρέλες να βγάλουν με το σατίλι νερό .
Έκανα ότι μπόρεσα να το καθαρίσω λίγο ,αλλά καλά θα ήταν δυο φορές το χρόνο ο Σύλλογος μας να διαθέτει ΔΥΟ ώρες ( δεν χρειάζεται περισσότερο ) να το κρατάμε καθαρό γιατί είναι το μόνο και μοναδικό ιστορικό  πηγάδι στο χωριό μας .
Είναι επάνω στο δημόσιο δρόμο που το βλέπουν εκατοντάδες κόσμος.


 



Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................