Μνήμες και θύμησες του παρελθόντος: Καραμούζειο Γυμνάσιο Αστακού



Νοσταλγικές θύμησες, ανείπωτη χαρά και βαθειά συγκίνηση με μια φωτογραφία που μας έστειλε ο συμπατριώτης μας Νίκος Μήτσης   θα φέρει στο νου στους τότε μαθητές του Καραμούζειο Γυμνάσιο Αστακού Σχολικό έτος 1968-69.

Μπαμπινιώτες μαθητές: O 2ος εξ αριστερών o αείμνηστος Χρήστος Θεοδώρου
Δεύτερος καθήμενος ο Θύμιος Ηγούμενος, όρθια με την τσάντα και δεξιά του Θύμιου η Σταυρούλα Αθ.Παλιούρα και ο Αλέκος Χ.Παλιούρας πάνω από τη μαθήτρια με τη μπλε σκούρα ποδιά και με τα γυαλιά. 
Ο Νίκος μαθητής τότε Θυμάται. Περιμέναμε καθε Δευτέρα το καλάθι που είχε ζυμωτό ψωμί , κρεμμύδια, σκόρδα, κάνα κοτόπουλο , τυρί , τραχανά , φασόλια κλπ


Τότε ξεκινούσαν δυο Λεωφορεία και έφερναν κόσμο στο Αστακό . Ξεκινούσαν και τα δυο απο Μύτικα και ερχόταν Αρχοντοχώρι , Αετό , Μπαμπίνη και απο την Μαχαιρά στη διασταύρωση τσαπρουνιάς έπαιρνε από τα χωριά Αγράμπελο-Πρόδρομο -Χρυσοβίτσα
Το ένα έπαιρνε μαθητές ,και το άλλο τον υπόλοιπο κόσμο. Ερχόταν Αστακό 7.15 ;;; και γύριζε και έπαιρνε τα παιδιά απο Βασιλόπουλο και Καραΐσκάκη.

Eποχές 1970-1972 που πήγαινα Αστακό , Μετά άνοιξε Γυμνάσιο η Κατούνα και αμέσως το 1975 ο Μύτικας.
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................