ΜΠΑΜΠΙΝΗ Διαδρομές. Γράφει : Ο Κομπλίτσης Αποστόλης

Τούτες τις μέρες, του φετινού καλοκαιριού, καλοδεχτήκαμε στο χωριό έναν Μπαμπινιώτη που λείπει στο εξωτερικό (Αμερική) 60 χρόνια.

 Ο Λάμπρος Χαροκόπος ήρθε να δει τους δικούς του ανθρώπους, ήρθε να δει και φίλους και χωριανούς που είχε πολλά χρόνια να συναντήσει. Ήρθε όμως να δει και τόπους (μεριές)και να θυμηθεί στιγμές από τα παιδικά του χρόνια.
Μέσα σε όλα αυτά θέλησε να δει και κάποια χαλάσματα απ’ το παλιό του πατρικό σπίτι που βρισκόταν στις κορυφές του χωριού στο «πλάι». Δεν μπόρεσε να πλησιάσει. Το σοκάκι που πήγαινε στο σπίτι του, είναι κι αυτό φραγμένο. Μας έλεγε με παράπονο σε μιας βραδινή παρείστικη συνάντηση. Μας είπε, ''Ρε παιδιά, θέλω να πείσω και τα άλλα τα αδέλφια μου του χρόνου να ξανάρθουμε, όλοι μαζί στο χωριό''. Θα μπορέσουμε όμως να πλησιάσουμε στο παλιό μας σπίτι να το αγναντέψουμε, έστω από λίγο κοντά; Εγώ Λάμπρο μιας και συμμετείχα στην παρέα και την συζήτηση θέλω να σου πω δημοσίως, καλώς να ξανάρθεις στο χωριό, εσύ και τα αδέλφια σου.
Να απαιτήσεις όμως απ’ τους υπεύθυνους διοικούντες σύμφωνα με τον νόμο, να πράξουν και να πράττουν το σωστό, ώστε να μπορούν όλοι να έχουν πρόσβαση στο σπίτι τους. Αυτό θα πρέπει να κάνουμε όλοι μαζί και για όλα τα θέματα που απασχολούν το χωριό μας όπως, Δρόμοι – Νερό – Σκουπίδια – Φωτισμός κ.τ.λ.
Να είσαι καλά Λάμπρο και σε ευχαριστώ που μου έδωσες την ευκαιρία να θυμίσω στους συγχωριανούς μας για άλλη μια φορά τις ευθύνες τους για τις καταπατήσεις. Επίσης να σ’ ευχαριστήσω για την προσφορά της οικογενείας σου στο χωριό μας.
foto: Από προηγούμενη (2016)επίσκεψη των Αδελφών Χαροκόπου Νίκου &Λάμπρου στη Μπαμπίνη ο Γιώργος μένει μόνιμα στο χωριό.

Ως μέλος του νέου Δ.Σ. του συλλόγου μας και ως ένας απλός εργάτης του πολιτιστικού κινήματος στον τόπο μας επί 40 και πλέον χρόνια θέλω να σε ευχαριστήσω για την προσωπική και ευγενική σου προσφορά προς τον Σύλλογο μας.
Κομπλίτσης Αποστόλης
"ΑΚΑΡΝΑΝΑΣ"
03-09-2018

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................