Η παραδοσιακή πίτα στα καλύτερά της!! Εντυπωσίασε η Ζωοδόχος! (ΦΩΤΟ)

Με έντονο άρωμα παράδοσης, με πολύ μεράκι και με γνήσιες γεύσεις πραγματοποιήθηκε η γιορτή πίτας στην Ζωοδόχο. Μία εκδήλωση, που απέδειξε πως οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι μπορούν να αποτελέσουν την καλύτερη γέφυρα ανάμεσα σε ένα παρελθόν που τείνει να χαθεί και τη νέα εποχή. Η γιορτή αναβίωσε μετά από πέντε χρόνια και ο τρόπος με τον οποίο αγκαλιάστηκε από τον κόσμο απέδειξε ότι ήρθε για να μείνει.. Άλλωστε οι γυναίκες του χωριού που μαγείρεψαν και προσέφεραν κάθε λογής πίτα δωρεάν στον κόσμο, αποτελούν την καλύτερη εγγύηση για την επιτυχία και των επόμενων χρόνων.


Ήταν αναμενόμενο τα βλέμματα να συγκεντρώσει η λαχανόπιτα των τριών τετραγωνικών μέτρων, η παρασκευή της οποίας απαίτησε πολύ χρόνο και συστράτευση δυνάμεων!


Όλα τα υλικά προσφέρθηκαν από επιχειρήσεις της περιοχής.
Οι γυναίκες της Ζωοδόχου, έπλυναν, καθάρισαν και έτριψαν πάνω από είκοσι κιλά λαχανικά διαφόρων ειδών.. Αρωμάτισαν με όλα όσα απαιτούνται για την περίπτωση.. Πρόσθεσαν την αγαπημένη φέτα..
Και βέβαια πολλές μαζί, στην πλατεία του χωριού, άνοιξαν φύλλο… Στην προκειμένη περίπτωση πολλά φύλλα..
Η «επιχείρηση- λαχανόπιτα» όμως δεν τελείωσε εκεί..
Το μέγεθος ήταν τέτοιο που δεν επέτρεπε να ψηθεί οπουδήποτε..
Μεταφέρθηκε με φορτηγάκι από την πλατεία του χωριού στο γνωστό κέντρο «Χήτος» τοποθετήθηκε στο ψυγείο και την επόμενη μέρα μπήκε στο φούρνο του καταστήματος.
Ροδοκοκκινισμένη επέστρεψε στη Ζωοδόχο, παρουσιάστηκε στους εκατοντάδες συμμετέχοντες και στη συνέχεια κόπηκε σε δεκάδες κομμάτια και μοιράστηκε στον κόσμο..


Μαζί με δεκάδες άλλες πίτες που ξεχείλιζαν από νοστιμιά.



Η γιορτή πλαισιώθηκε από τα χορευτικά του συλλόγου, το παιδικό και το μεγάλο τμήμα καθώς και από το χορευτικό Κουτσελιού..
Και όπως συμβαίνει στην Ήπειρο, ακολούθησε ένα μεγάλο παραδοσιακό γλέντι..


romianews
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................