ΜΠΑΜΠΙΝΗ ΜΝΗΜΕΣ:ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ Ιατρός χειρουργός




ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ Ιατρός χειρουργός και όχι μόνο. Ο Ευστάθιος Μπαμπινιώτης γεννήθηκε στην Μπαμπίνη Ξηρομέρου το 1903 και πέθανε την 19-3-1956 στο Νοσοκομείο "ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ" σε ηλικία 53 ετών από καρκίνο. Ο πατέρας του είχε αλευρόμυλο στην Μπαμπίνη.
Παράλληλα ασχολούνταν και με γεωργικές εργασίες.Απέκτησε επτά παιδιά,τέσσερα κορίτσια και τρία αγόρια.Ο Ευστάθιος ήταν το τέταρτο,κατά σειρά,παιδί της οικογένειας. 


Ο Ευστάθιος πήγε στο Γυμνάσιο του Αστακού κα σπούδασε ιατρική στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας.'Οπως συνηθιζόταν τότε,πήρε πολλές ειδικότητες της ιατρικής όπως Παθολόγος,Ακτινολόγος,Χειρουργός και γυναικολόγος. Το 1925 η οικογένειά του έφυγε από την Μπαμπίνη και εγκαταστάθηκε στο Αγρίνιο.
'Οταν ο Ευστάθιος τελείωσε τις σπουδές του,ήρθε στο Αγρίνιο και εργάσθηκε ως ιατρός στην Λεπενού.Μετά από κάποια χρόνια άνοιξε δική του κλινική στο Αγρίνιο,στον δεύτερο όροφο του πολύ μεγάλου τριώροφου πατρικού του σπιτιού,στο τέρμα της οδού Παπαστράτου. Με την κήρυξη του Ελληνο'ι'ταλικού πολέμου τον Οκτώβριο του 1940,επιστρατεύτηκε και ήταν 'Εφεδρος Ανθυπίατρος.

Εκεί γνωρίστηκε και παντρεύτηκε με την εθελόντρια αδελφή νοσοκόμα Λίτσα Κοτζαμάνη,την γνωστή όχι μόνο στο Αγρίνιο,αλλά σε ολόκληρη την περιοχή,Γυμνάστρια του Γυμνασίου Θηλέων "Κυρία Λίτσα Μπαμπινιώτη".Παιδιά δεν απέκτησαν. Στις φωτογραφίες Ο Ευστάθιος Μπαμπινιώτης κατά την επιστρατευσή του το 1940.Η "Κυρία Λίτσα" και στην τρίτη,πρώτη από δεξιά η "Κυρία Λίτσα" στον γάμο της ανιψιάς της Νίτσας Πέτρου Μπαμπινιώτη.





Ευχαριστούμε Αγρίνιο γλυκές μνήμες -agriniomemories.
τον Γεώργιο Στρατούλη -Gitsa Panas
Θωμά Παππά
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................