Επίσκεψη Στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο(εκτίθεται το όπλο του Μπιτσιώρη Κώστα ασημένια αραβίδα)



Το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο στεγάζεται μόνιμα στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής στην οδό Σταδίου (πλατεία Κολοκοτρώνη) από το 1960. Αντικείμενό του, η ιστορία του νεότερου Ελληνισμού: η περίοδος της τουρκοκρατίας και φραγκοκρατίας, η Επανάσταση του 1821, οι απελευθερωτικοί αγώνες, η δημιουργία του ανεξάρτητου κράτους, η πολιτική, κοινωνική και πνευματική εξέλιξη του Ελληνισμού μέχρι σήμερα. 
Είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά αυθεντικά εκθέματα μεταξύ αυτών και το ασημένια αραβίδα του συγχωριανού μας Μπιτσιώρη Κώστα 


Μπιτσιώρης Κώστας  η ''καπεταν Μπιτσιώρης'' . Οργάνωσε σώμα ανταρτών με αξιόλογη ένοπλή δράση στη Β  Ήπειρο  στα γεγονότα του Α΄ παγκοσμίου πολέμου. Έλαβε μέρος στης νικηφόρες μάχες στο Κουβετσιέτ και στη Ποστάνιανη στις 28 Μαρτίου 1914. Έπεσε μαχόμενος κοντά στο βεράτι σε αντεπίθεση Αλβανών. Το όπλο του ασημένια αραβίδα εκτίθεται στο Πολεμικό Μουσείο της Αθήνας (αίθουσα Βορειοηπειρωτικού Αγώνα).

Περισσότερα εδώ ΜΠΑΜΠΙΝΗ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ στον 20ο ΑΙΩΝΑ 1912-1922-2012

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................