Παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία το βιβλίου του συμπατριώτη μας Αθανασίου Γραμμένου «Ορθόδοξος Αμερικανός» στο Αρχοντικό Μπενιζέλου στην Πλάκα






Στην κατάμεστη στο Αρχοντικό Μπενιζέλου στην οδό Αδριανού 96 στην Πλάκα,όπου επέλεξε ο κ. Αθ. Γραμμένος να ξεκινήσει το ταξίδι του βιβλίου του, συγκεντρώθηκαν φίλοι, γνωστοί, πολιτικοί, συμπατριώτες Ξηρομερίτες όπου και η καταγωγή του συγγραφέα(Ρίγανη Ξηρομέρου) άνθρωποι των γραμμάτων για να τιμήσουν ένα νέο επιστήμονα στην παρουσίαση του βιβλίου του με τίτλο: «Ορθόδοξος Αμερικανός» . Διδακτορική διατριβή του Διδάκτορα Αθανάσιου Γραμμένου από τις εκδόσεις επίκεντρο.

Με τη ευγενική στήριξη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών



Ο συγγραφέας στο βιβλίο του αναφέρετε στην εμβληματική προσωπικότητα  του Μακαριστού  Αρχιεπισκόπου Βορείου και Νοτίου Αμερικής Ιακώβου που για τέσσερις, περίπου, δεκαετίες άφησε το αποτύπωμά του στη σύγχρονη ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών  την Οικουμενικότητα της ορθοδοξίας, τον ελληνισμό της διασποράς στις Ηνωμένες Πολιτείες και τα γεωστρατηγικά συμφέροντα της χώρας μας. 

Για το βιβλίο και τον συγγραφέα μίλησαν: 

Εκάβη Αθανασοπούλου: Επίκουρη καθηγήτρια τμ Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης ,Ε.Κ.Π.Α

Παναγιώτης Γεννηματάς: Επίτιμος Αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων 

Γιώργος Μαλούχος : Δημοσιογράφος

Άρτεμης Παπαθεοδώρου:Διδάκτωρ Ανατολικών Σπουδών Πανεπιστημίου της Οξφόρδης

Τη συζήτηση  συντόνισε ο Πέτρος Παπασαραντόπουλος ,εκδότης συγγραφέας.

 Την εκδήλωση έκλεισε ο συγγραφέας Αθ. Γραμμένος  με την αποφώνησή του και τις ευχαριστίες προς όλους όσους συνέβαλαν στην έκδοση του βιβλίου και στην επιτυχία της εκδήλωσης.

































































































Μπαμπίνη ΙΝ
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................