Χρήστος Μπόνης: Παρέμβαση σχετικά με επενδύσεις και ανάπτυξη στον Αστακό








Μια ανάρτηση  στο blog Ξηρομερο(εδώ) που ανέβασε από το agrinonews μου έφερε στην μυαλό παλιές  αλήστου μνήμης στιγμές και καταστάσεις με την περίφημη αυτή ιστορία της( η του) LPG, Νομίζω ότι όλοι θα θυμόμασταν τις εικόνες και τις σκηνές που διαδραματίστηκαν  εκείνη την εποχή οποί καθε είδους Οικολόγου και #Οικολόγου# είχε την δίκη του θέση  την δική του άποψη  την δική του εκτίμηση για την μόλυνση του περιβάλλοντος Και ποιου περιβάλλοντος; Του Αστακού και των γύρω περιοχών!!!


Και δεν  ήταν μόνο κάποιοι  συγκεκριμένοι που πάλευαν την εγκατάσταση της εταιρείας , έχοντας θέσεις ακλόνητες χρόνια αλλα υπήρχαν και οι παρατρεχάμενοι οι οποίοι σε καθε διαδήλωση σε καθε συλλαλητήριο σε καθε διαμαρτυρία ήταν και  είναι παρόντες Παρόντες, συμπλέοντας με δεκάδες θέσεις και απόψεις  με δεκάδες ιδέες που γίνονται #τουρσι# σε μια διαμαρτυρια .αλλα ποιος τους παρακολουθεί τι λένε!!!!!! Αρκεί να φαίνονται ότι είναι ενάντια σε αυτούς που είναι κατά την εκτίμηση τους  οι καταστροφείς του τόπου και κατ επέκταση του οικολογικού συστήματος .
Τι και αν δεν ξέρανε ακόμη  τι θα πει  LPG και τι στόχο είχε η εγκατάσταση  αρκεί μια τοποθέτηση που θα περιέβαλλε τις θέσεις και τις απόψεις όλων όσων διαδήλωναν Είναι οι ίδιοι ακριβώς που πολεμούσαν(και πολέμησαν) λυσσαλέα τις ιχθυοκαλλιέργειες διότι η εγκατάσταση των μονάδων  θα επιβάρυνε με τεράστια μόλυνση   την  θάλασσα κάτι που θα καθιστούσε αδύνατη  την έλευση των δεκάδων χιλιάδων (η εκατοντάδων χιλιάδων)παραθεριστών  Αστακιωτών που όπως καθε χρόνο θα εμφανίζονταν και τα επόμενα  καλοκαίρια στον Αστακό για να απολαύσουν την  πιο καθαρή θάλασσα του Νομού.
Τελικά η ιστορία τους δικαίωσε αλλα όχι θετικά  , αντιθέτως ΑΡΝΗΤΙΚΆ. Διότι το έργο έγινε και αυτοί γίνανε περίγελο και στους εαυτούς τους και στους διαφωνούντες μαζί τους. Φυσικά αμετανόητοι παρέμειναν( και θα παραμείνουν) περιμένοντας την νέα ευκαιρία που τους δόθηκε στην συνέχεια όταν ήρθε  πολυσυζητημένη  εγκατάσταση LPG  .
Όταν την εποχή εκείνη διαξάγονταν μάχες σε πολλά επίπεδα  για να αποτραπεί , όλοι αυτοί  τριγυρνούσαν στον αστακό και αναφέρονταν και με προφορά  αμερικάνικη μάλιστα ,στην εταιρεια με το LPG  Όταν τους πρωτάκουστα (διότι η διανοητική μου κατάσταση  ήταν  φτωχή σε  γνώσεις  για  το τι έλεγαν)  νόμισα ότι οι Κινέζοι έκαναν την εμφάνιση τους πολύ πριν έρθουν στην Αθήνα αλλα δυστυχώς διαψεύσθηκαν/.

Τελικά το έργο δεν έγινε οι ΟΙΚΟΛΌΓΟΙ κέρδισαν και ο ΑΣΤΑΚΟΣ ΝΊΚΗΣΕ ΤΗΝ ΜΌΛΥΝΣΗ και πιθανόν τον πρόωρο θάνατο όλων των κάτοικων. Με δεδομένα λοιπόν αυτά τα γεγονότα και με τις περγαμηνές της ενδόξου νίκης  κατά του εχθρού την επομενη χρονιά σε συνεργασία με το ΠΑΚΟΕ κάλεσαν διεθνείς περιβαλλοντολογικές οργανώσεις για να μετρήσουν την καθαρότητα των νερών !!!!!!!!!!!!!!Και ω του θαύματος όλες οι οργανώσεις έδωσαν όχι μπλε σημαία αλλα  τρικολόρ (παγκόσμια πρωτιά) Οι εκπρόσωποι των οργανώσεων έπεσαν απο τα σύννεφα για το τέλειο των θαλασσών μας Μάλιστα δεν ξαναεμφανιστήκαν έκτοτε  μένοντας  ήσυχοι ότι εσαεί θα είναι έτσι καθαρή. 
Θα μου πει κάποιος καλά οι ιχθυοκαλλιέργειες τελικά δεν μολύνανε την θάλασσα;  Μα φυσικά όχι μόνο δεν μολύνανε ούτε ένα εκατοστό  αλλα εξακολουθούν να μην   μολύνουν  διότι μερικοί(η και οι περισσότεροι) απο τους εχθρούς των επενδύσεων ΈΤΡΕΞΑΝ ΜΕ ΧΊΛΙΑ(που λένε) και  καπάρωσαν  και δουλειά εκεί Και όχι μόνο βρήκαν δουλειά αλλα έγιναν παράγοντες έχοντας  το πάνω χέρι να διορίζουν  άνεργους!!!!!!!!!! Και όχι μόνο διόριζαν αλλα ζητούσαν και απο τους ιδιοκτήτες των μεγάλων εταιρειών με τις ιχθυοκαλλιέργειες να δίνουν και κανένα δωράκι σε συλλόγους ,, παράγοντες , κλπ κλπ  Κάτι σαν επίδομα ανθυγιεινού που παίρνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι Η μόλυνση έχει ονοματεπώνυμο και το ξέρουν και το ξέρουμε όλοι Ονοματεπώνυμο έχουν και οι έντιμοι και οι παρατρεχάμενοι Ονοματεπώνυμο έχουν και οι ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΗΔΕΣ(πρόσφατη έκφραση στον πολίτικο διάλογο) .
Όλοι αυτοί έχουν παντιέρα την θεωρεία  και την  λογική του ΚΚΕ(και να με συγχωρήσουν οι σύντροφοι --φίλοι του ΚΚΕ) Ότι δεν ελέγχουμε δεν έχει αξία Τηλ η μόλυνση θα είχε καταστροφικά αποτελέσματα εκείνη την εποχή Απο την στιγμή που εμείς έχουμε λόγο στις επιχειρήσεις η μόλυνση δεν υφίσταται.
Φίλοι Αστακιωτες απολαύστε τώρα που άρχετε το  καλοκαίρι τις όμορφες γαλάζιες κατακάθαρες ακτές μας, χωρίς να σας κυριεύει κανένας πανικός  Εδώ και χρονιά εξ άλλου (όπως θα επικαλεστούν όλοι Αντιδρώντες και μη εκείνης της εποχής) κάνεις δεν έπαθε τίποτε .
Η ΝΑΒΙΠΕ είναι εκεί το πλατυγιάλι ζει , οι επενδύσεις συρρέουν 365 μέρες τον χρόνο όλα τα χρόνια και δεν προλαβαίνουν οι (όπως και οι προηγούμενοι)   Άρχοντες του τόπου να αξιολογούν για το ποια επένδυση θα εγκατασταθεί 

Kαλό καλοκαίρι λοιπόν καλά μπάνια του ΛΆΟΥ  

καλές διακοπές  .....τα άλλα από κοντά

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................