'' Μπορώ και θυμάμαι!!! '' Γράφει Ο Αποστόλης Κομπλίτσης




Όταν το παρελθόν συναντηθεί με το παρόν και ταιριάξουνε, τότε το μέλλον θα γίνεται όλο και καλύτερο.

Έτσι και οι ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΕΣ της διασποράς, και ειδικά της Αθήνας, ξεκίνησαν πριν 38 χρόνια, περίπου, και έφτιαξαν τον πρώτο τοtε πολιτιστικό σύλλογο.
Ήταν χρόνια δύσκολα. Χωρίς ιδιωτικά μέσα μεταφοράς, χωρίς κινητά και πολλοί από εμάς τότε χωρίς σταθερά τηλέφωνα. Ένα μεταφορικό μέσο είχαμε και αυτό ΔΑΝΕΙΚΟ! από την υπηρεσία που εργαζόταν τότε ο αγαπητός φίλος και συγχωριανός μας Βασίλης Γ.Μπιτσώρης ο οποίος, μόλις τελειώναμε από τις δουλειές μας αλλά και τα Σαββατοκύριακα, μας έπερνε και γυρνούσαμε από σπίτι σε σπίτι του κάθε Μπαμπινιώτη.



Από Πετράλωνα μέχρι Μαρούσι και από Περιστέρι μέχρι τη Γλυφάδα!!! Όλοι οι Μπαμπινιώτες υπήρξαν πρόθυμοι και μας βοήθησαν με χρήματα και πληροφορίες για το πού θα βρούμε τους επόμενους. Πάνω από 2-3 μήνες κράτησε αυτή η προσπάθεια και ο κόπος μας δεν πήγε χαμένος. Η προσπάθεια όλης της ομάδας καρποφόρησε με την άμεση λειτουργία του Συλλόγου Μπαμπινιωτών Αθήνας ''ΑΗ ΓΙΩΡΓΗΣ''.


Οι Μπαμπινιώτες άρχισαν συχνά- πυκνά και συνευρίκονται στις διάφορες εκδηλώσεις του Συλλόγου που υπήρξαν αρκετές και ομολογουμένως πάντα είχαν μεγάλη επιτυχία.
Όμως κάθε αρχή είναι και δύσκολη. Έτσι και τα μέλη της Ιδρυτικής ομάδας δεχτήκαμε κάμποσες φραστικές ''επιθέσεις'' από τους τότε γνωστούς !!! επικριτές κατοίκους του χωριού. Γρήγορα και αποφασιστικά όμως τους ξεπεράσαμε.



Είχαμε και έχουμε αγάπη για τον τόπο μας και πίστη σε αυτό που κάναμε. Πάνω από όλα είχαμε πίστη στις Ανθρώπινες αξίες, τη δημοκρατία και τον πολιτισμό. Καθήκον μας να μην ξεχνάμε και τις καλές και τις κακές στιγμές!!! Έτσι και αλλιώς η ιστορία η σωστή γράφεται στον τόπο και τον χρόνο που διαδραματίζονται τα γεγονότα !!! Εγώ απλώς την ξεσκονίζω ''ελαφρώς''.


Νιώθω την υποχρέωση να πω ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ σε όλα τα, μέχρι τώρα,  Δ/Σ. Και του παλιού και του τωρινού συλλόγου και σε όλους όσους κράτησαν και κρατούν ψηλά τη σημαία του πολιτισμού και της ανθρωπιάς στο χωριό μας.


Ο πολιτιστικός Σύλλογος ''Χριστόδουλος Παμπλέκης'' είναι τρανή απόδειξη συνάντησης από το ΠΑΡΕΛΘΟΝ και υγιούς συνύπαρξης του παλιού με το καινούργιο. Οι Μπαμπινιώτες που στηρίζουν τις πετυχημένες και πρωτοπόρες εκδηλώσεις δείχνουν στην πράξη ότι θέλουν ένα πολιτισμένο ΜΕΛΛΟΝ για αυτούς, τα παιδιά τους και τον τόπο τους.

Κομπλίτσης Αποστόλης 
''Ο Ακαρνάνας''

ΑΘΗΝΑ, 25-05-2018




Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................