"ΟΔΟΣ ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΗ ΑΡΙΘΜΟΣ 13"

      Γράφει: Κομπλίτσης Αποστόλης

"ΑΚΑΡΝΑΝΑΣ"
Πάντα υπήρξαν και θα υπάρχουν άνθρωποι ψεύτες της ιστορίας ματαιόδοξοι εμπαθής και υστερόβουλοι. Ανάμεσα σε τέτοιους ανθρώπους συγκαταλέγονται και αυτοί που προσπαθούν να ασχοληθούν με ιστορικά γεγονότα–λαογραφία–ποίηση και γενικά "συγγράφοντας" βιβλία με ιστορικές ανακρίβειες αλλά και ηθελημένες παραλείψεις.




ΑΠΟΚΡΥΨΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ. Η ματαιοδοξία τους οδηγεί πολλές φορές να πιστεύουν ότι θα τους θυμούνται αρκετά χρόνια για το "ΈΡΓΟ ΤΟΥΣ". Δυστυχώς στις μέρες μας η παραπληροφόρηση έχει γίνει ΜΑΣΤΙΓΑ και στα ιστορικά γεγονότα αλλά και στην καθημερινότητα της ζωής μας.  


Έτσι όλο και περισσότεροι ασχολούνται με τη συγγραφή βιβλίων ελπίζοντας ως φαίνεται η προσπάθεια τους να αναγνωριστεί μετά θάνατον και η βούληση του λαού να είναι υπέρ τους εις τους αιώνες!!! Ένα μέσον που αυτοί οι άνθρωποι χρησιμοποιούν για να "αναδειχτούν" είναι το διαδίκτυο το οποίο πολλές φορές γίνεται εργαλείο κάθε λογής δημαγωγών-λαϊκιστών.


Μπορώ άριστα να τεκμηριώσω τα γραφόμενα μου με πολλά παραδείγματα σε όλους εσάς που με διαβάζετε. Αρκετές φορές όπως γνωρίζετε, έχω γράψει ΣΑΤΙΡΙΚΑ κείμενα που αναπαράχθηκαν ως "ΣΟΒΑΡΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ".  
Ως ένας απλά καταγραφέας γεγονότων και καταθέτης σκέψεων έχω ασχοληθεί με τέτοια θέματα και θα ξανασχοληθώ αν χρειάζεται μόνο προς ενημέρωση σας . Σας τα λέω γιατί πρέπει να προσέχουμε τις προκλήσεις!! Γιατί έχουμε ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ καθώς θα πρέπει να δίνουμε χρόνο να στηρίζουμε τα ερευνητικά κείμενα-άρθρα που ασχολούνται με τα πραγματικά λαϊκά προβλήματα. Θα πρέπει επίσης να μάθουμε να αμφισβητούμε τον "καθοδηγούμενο" και γρήγορο λόγο από ανθρώπους που αυτοαποκαλούνται με τίτλους βαρύγδουπους και σέρνονται σε ανιστόρητα μονοπάτια!! "ΆΛΛΩΣΤΕ ΜΙΑ ΔΡΑΣΚΕΛΙΆ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡ - ΆΝΟΙΑ ΑΠ' ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ".


Δεν διεκδικώ το ΑΛΑΘΗΤΟ ούτε έχω εμπάθεια για κανέναν. Ειδικά σέβομαι τους ελάχιστους και τον κόπο στους ιστορικούς – συγγραφείς – ποιητές της περιοχής που γνωρίζω ότι "έχουν βγάλει τα μάτια του" ψάχνοντας για την όσο γίνεται αντικειμενική αλήθεια. Αλλά φίλε ξηρομερίτη θέλω να τα πω σε σένα που είσαι και του πολιτιστικού!!! και σε βλέπω συχνά πυκνά να τριγυρνάς από στοά σε στοά και από παρουσίαση σε παρουσίαση. ΚΑΝΕ ΛΙΓΟ ΚΡΑΤΗ γιατί και μένα μου ‘ρχεται στο μυαλό η λαϊκή παροιμία "ΘΕΛΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΑΓΙΑΣΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΟΛΟΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΦΗΝΟΥΝ", γέμισε ο τόπος απ’ τους άλλους!!!


Και μη νομίζετε πάντα ήθελα και εγώ να προσεγγίσω ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών…. Αυτής της τάξης τέλος πάντων που ποτέ δεν καταπιάστηκε συγγραφικά για την φτωχοποίηση του μισού και παραπάνω Ελληνικού λαού όλα αυτά τα χρόνια!!! Δεν έχει αναφερθεί ποτέ κανένας τους για τους νέους που δουλεύουν με συμβάσεις τρίωρες – τετράωρες αλλά και δωδεκάωρες με μειωμένα ασφαλιστικά δικαιώματα και μεροκάματα πείνας. Και ω του θαύματος οι πάμπολλοι συγγραφείς είναι ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ!!!


Έκανα λοιπόν κι εγώ προσπάθειες να τους προσεγγίσω ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΑΠΑΓΚΙΣΤΡΩΘΩ απ’ τις λαϊκές μάζες και τα λούμπεν!!! στοιχεία. ΔΥΣΤΗΧΩΣ όπως δείχνουν τα πράγματα και τα ιστορικά γεγονότα που διαδραματίζονται σ’ αυτό το χώρο εγώ δεν τα κατάφερα. Δεν μπόρεσα να είμαι ο συνεπής σε προσυμφωνημένες κομματικές – διαπλεκόμενες συγκεντρώσεις τρώγοντας κουλουράκια και πίνοντας τσάι. "Ζηλεύω" όμως αυτούς που με φθαρμένα υλικά μέσα σ’ ένα σάπιο σκαρί προσπαθούν να ξαναφέρουν στο προσκήνιο της πολιτικής και πολιτιστικής ζωής του τόπου μας ελπίδες για μια θέση αναγνώρισης κοντά στο ηλιοβασίλεμα!!!


Η ιστορία λένε ότι γράφετε από τους νικητές!!! Η λαϊκή παράδοση όμως δεν λαθεύει.


14 -5 - 2018
Κομπλίτσης Αποστόλης

"ΑΚΑΡΝΑΝΑΣ"







---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

Τα σχόλια θα δημοσιεύονται μετά από έγκριση των διαχειριστών του ιστολογίου. Σχόλια υβριστικά ,συκοφαντικά ,χυδαία ,ρατσιστικά δεν θα δημοσιεύονται.



Εαν θεωρεί κάποιος ότι θίγεται από ανάρτηση η σχόλιο παρακαλούμε να επικοινωνήσει  με το blog μέσο email προς αποκατάσταση.

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................