Έχει συγκινήσει ο Άρης Μπιτσώρης με την απόφασή του ....



Ο ΑΡΗΣ ΜΠΙΤΣΩΡΗΣ  αποφάσισε....να




  εγκαταλείψει τα εγκόσμια ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΟΝΑΧΟΣ
  
Μετά από μεγάλη περίοδο περισυλλογής, πνευματικώ
ν αναζητήσεων και υπαρξιακών αδιεξόδων, ο Άρης Μπιτσώρης αποφάσισε να ασπαστεί τον μοναχισμό. 

Όπως ανακοίνωσε στους οικείους του, μετά από ένα χρόνο περίπου και εφόσον τακτοποιήσει τις εγκόσμιες υποχρεώσεις του, θα μεταβεί στο Άγιον  Όρος.

Άλλωστε είναι γνωστό στους στενούς του φίλους,  ότι διατηρεί σχεδόν επί σαράντα χρόνια, ισχυρούς δεσμούς με την μοναχική πολιτεία. Αυτές τις μέρες, ο Άρης, πενθεί τον γέροντα πνευματικό του τον οποίο γνώρισε το 1979 όταν επισκέφτηκε για πρώτη φορά το Περιβόλι της Παναγίας.

ο ιερομόναχος Άρης-Ιλαρίων στις Καρυές


Λίγοι γνωρίζουν ότι ο Άρης παρέμεινε δύο χρόνια ως δόκιμος μοναχός στην Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου με το όνομα Ιλαρίων.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του πρόσφερε τις υπηρεσίες του βοηθώντας στη μελέτη μαθητές της Αθωνιάδας Εκκλησιαστικής Σχολής. Σε Ησυχαστήριο στην περιοχή της Καψάλας, που υπάγεται στη ίδια μονή, ασχολήθηκε με τη μετάφραση στίχων του Αγίου Ιωάννη του Δαμασκηνού και συγκεκριμένα έχει αποδώσει στα νέα ελληνικά τα νεκρώσιμα ιδιόμελα του θεολόγου, ποιητή και μελωδού.


Ιδιόμελο ΙΩΑΝΝΗ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ Ήχος α' σε απόδοση Άρη Μπιτσώρη

Όμως, εκείνη την περίοδο ήταν αρραβωνιασμένος και φαίνεται ότι η εγκόσμια Δέσποινα υπερίσχυσε της Επουράνιας. Τώρα, στην πλήρη ωριμότητά του, φαίνεται αποφασισμένος να ακολουθήσει τον μοναχικό βίο.

Η ανακοίνωση της απόφασής του να εγκαταλείψει τα εγκόσμια συνέπεσε με την πρόταση συμπατριωτών μας να ηγηθεί ψηφοδελτίου που θα διεκδικήσει στις  επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές το Δήμο Ξηρομέρου.

Ψηφοδελτίου ανεξάρτητου, στελεχωμένου από πολίτες χωρίς κομματικές εξαρτήσεις, πελατειακές δεσμεύσεις και μη εμπλεκόμενους και διαπλεκόμενους με οικονομικά συμφέροντα.

Την πρώτη φορά μία γυναίκα τον κράτησε στην κοσμική ζωή, λέτε αυτή τη φορά να τον συγκρατήσει η πολιτική; Άλλωστε κι αυτή είναι γένους θηλυκού.


Τηλεγράφημα του Άρη από το Άγιο όρος στο οποίο ανακοινώνει την απόφασή του να μονάσει.

Μπαμπίνη ΙΝ
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................