Εργατική Πρωτομαγιά.Γράφει: Ο Απόστολος Κομπλίτσης Ο ''ΑΚΑΡΝΑΝΑΣ''


Εργατική Πρωτομαγιά


Και ενώ συνεχίζονται οι συζητήσεις για τον αν η Πρωτομαγιά είναι αργία ή απεργία, θα σας κάνω μία αναδρομή στο παρελθόν (35 χρόνια πριν φωτο) για το πώς αντιλαμβανόμασταν εμείς ως εργαζόμενοι την ημέρα αυτή αλλά και όλους τους εργατικούς αγώνες για δικαίωμα στην εργασία,κοινωνική ασφάλιση ,καλύτερες συνθήκες εργασίας χωρίς εκμετάλλευση του εργαζόμενου,



Τα ανθρώπινα και εργασιακά δικαιώματα μόνο με οργανωμένους ταξικούς αγώνες μπορείς να τα κερδίσεις <<καλή>> η λουλοδοποίηση και η <<συν διοίκηση>> με τα αφεντικά αλλά να ξέρεις ότι όλα αυτά είναι σαν να πας στη μάχη δίχως πυρομαχικά !!!


Της φωτογραφίες (35 χρόνια πριν) της αφιερώνω ως αλληλέγγυος σε όλους τους εργαζόμενους που αγωνίζονται ταξικά με προοπτική να σταματήσει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
Σε πολλούς κοινωνικούς -εργατικούς αγώνες τότε ήμασταν πολλοί, συνεχίζουν κάποιοι(καθώς έρχονται και άλλη) να είναι ακόμη εκεί....Άλλοι άλλαξαν δρόμο πήγαν αλλού φόρεσαν ακόμα και το ΧΑΚΙ!!! Και σήμερα ξεδιάντροπα ρίχνουν ΄΄ματωμένα γαρίφαλα΄΄ στην Καισαριανή.

Η εργατική πρωτομαγιά δεν πρέπει να είναι απλά μια μέρα μνήμης που θα σημαδεύουν τα ψεύτικα λόγια και κάποιες <<επαναστατικές>> ευχές .Πρέπει να ξεφύγουμε από το λήθαργο της παρακμής και της <<προσευχές>>. Η αξίες με τις οποίες σημαδεύτηκε διαχρονικά θα πρέπει όλους εμάς να μας καθοδηγούν καθημερινά φυσικάα αν θέλουμε κάποτε να απαλλαγούμε από τα αφεντικά!!!

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................