Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21 Απρίλη 2018, η -θεσμοθετημένη πλέον- θρησκευτική και πολιτιστική εκδήλωση για τον ΑΓΙΟ ΤΑΞΙΑΡΧΗ ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ.






Δύο Κυριακές μετά το Πάσχα, την Κυριακή των Μυροφόρων γιορτάζει ο Άγιος Ταξιάρχης προστάτης και πολιούχος του Μανταμάδου Μυτιλήνης, που θεωρείται όμως και προστάτης ολόκληρου του νησιού της Λέσβου.

 Τα τελευταία χρόνια τιμάται η μνήμη του και στο Αγρίνιο, στο πανέμορφο και ιστορικό εξωκκλήσι του Αη Γιάννη του Ρηγανά.


Ζήσαμε και φέτος ένα υπέροχο -ανοιξιάτικο πρωινό, γεμάτο κατάνυξη, ομορφιά, μελωδίες, προσφορά και μοίρασμα χαράς.
Ο ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟς ΟΜΙΛΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ "ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ", με το τμήμα παραστάσεων και μια ομάδα παιδιών, καθώς και ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ Ν. ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς κάτω απ' τον ίσκιο των πανύψηλων δέντρων, στον περίβολο του ιερού ναού.
Μοιραστήκαμε λαογραφικά και ιστορικά στοιχεία του νησιού της Μυτιλήνης, ευχαριστώντας το νησί και τους κατοίκους του για τον φιλόξενο τρόπο με τον οποίο υποδέχθηκε τους πρόσφυγες -προγόνους μας το 1922 , αυτό που συνεχίσουν και στις μέρες μας οι κάτοικοι του νησιού με το τωρινό προσφυγικό ζήτημα.
Ήταν μια υπέροχη μέρα!
Ευχαριστούμε θερμά την κ. ΝΤΙΝΑ ΛΙΑΠΑ, για την πρωτοβουλία, ευχαριστούμε τις χορευτικές ομάδες των συλλόγων μας για την εξαιρετική εμφάνισή τους, ευχαριστούμε, τις κυρίες που εθελοντικά βοήθησαν. Ευχαριστούμε θερμά όλο τον κόσμο που μοιράστηκε μαζί μας το όμορφο πρωινό.. 


Να είστε όλοι καλά! και του χρόνου!


Τασούλα Γεωργιάδου





























































Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................