ΣΤΑΡΑΚΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ. ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ Μήνυμα για την ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ



Η 8η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως η Ημέρα της Γυναίκας και είναι μια μέρα που συνηθίζουμε να ακούμε κοινοτυπίες όπως ότι γιορτάζει «το άλλο μισό του ουρανού».
Κανονικά θα έπρεπε σήμερα να είναι η γιορτή της ισότητας αλλά όλοι ξέρουμε ότι δεν έχουμε κάνει τα βήματα που πρέπει για να γιορτάσουμε τούτη τη μέρα αληθινά.


Η γυναίκα είναι η μάνα, η εργαζόμενη, η αγωνίστρια και ο καθημερινός άνθρωπος που θέλει να χαρεί τη ζωή, όμως η ζωή εκατομμυρίων γυναικών σε όλο τον κόσμο κάθε άλλο παρά παραπέμπει στα παραπάνω και ίσως φταίμε κι εμείς οι γυναίκες που πάψαμε να διεκδικούμε το αυτονόητο. Ακόμη και στα τοπικά πολιτικά πράγματα η αναλογία των γυναικών με τους άντρες είναι απογοητευτική.

Παρόλα αυτά δεν θεωρώ ουτοπία το να κυνηγήσουμε έναν κόσμο δίκαιο για τις γυναίκες Υπάρχουν χώρες, το παράδειγμα των οποίων μπορούμε να ακολουθήσουμε με σοβαρή πολιτική ως προς την διεκδίκηση στα κοινά αλλά και στους θεσμούς για τις γυναίκες.
Η σημερινή Μέρα μας υπενθυμίζει τη δουλειά που έχουμε μέχρι να κάνουμε τον κόσμο μας δίκαιο. Τον αγώνα που πρέπει να δίνεται συνεχώς και η ημέρα αυτή να τον υπενθυμίζει. Και είμαι αισιόδοξη, η μέρα που θα είναι γιορτή η 8η Μαρτίου, θα έρθει για όλες τις γυναίκες του κόσμου.
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................