Αναμνήσεις: ΜΠΑΜΠΙΝΗ..''ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ''...Του Βασίλη Πανάκια


Μπαμπίνη το χωριό που γεννήθηκα και έζησα μέχρι τα 12 μου χρόνια




 ...Αγαπημένο χωριό,όμορφο,γεμάτο παιδικές αναμνήσεις ... ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ...Η ωραιότερη εικόνα τον Φεβρουάριο με ανθισμένες αμυγδαλιές ( που ήταν πολλές εκείνα τα χρόνια).Εικόνα που έβλεπα ανεβαίνοντας με τον πατέρα μου απ΄του μπάρπα Φάνια στο σταθμό.


ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΠΟΡΤΑΣ.ΤΟΥ ΑΗ ΓΙΩΡΓΗ πόσες φορές πίσω κάπουλα στο άλογο και πρωτοψάλτης πηγαίναμε για λειτουργία με τον πατέρα μου ...τον παπα Γιάννη ...λειτουργίες τάματα πιστών .

Παπα Γιάννης  Πανάκιας 

Παράλληλα με τη λειτουργία στο προαύλιο χώρο του μοναστηριού ,μέσα από τα τείχη έψηναν την προβατίνα και η μυρουδιά ερχόταν μέσα στο ναό.(Οι Γριναίοι ωραία οικογένεια -μερακλήδες)


Το δε πανηγύρι μέσα στην Άνοιξη αξεπέραστο ,όλο το χωριό εκεί ...και αγώνες ιπποδρομίας....Και κάτι ακόμη πίσω από τη δεξιά πόρτα του τέμπλου υπήρχε η υπογραφή του Γεωργίου Καραΐσκάκη καθώς το μοναστήρι ήταν στον αγώνα καταφύγιο και λημέρι του.


Μπαμπίνη ΙΝ
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................