Ο ΑΣΤΑΚΟΣ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ...ΝΙΚΟΣ ΜΑΚΡΗΣ...Ο ΑΣΤΑΚΙΩΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ




Ο Νίκος Μακρής γεννήθηκε στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας Διδάκτορας της φιλοσοφίας και συγγραφέας,δίδαξε φιλοσοφία στο Δημοτικό Πανεπιστήμιο του Πειραιά, στη ΧΕΝ Αθηνών, στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων. Απ' το 2003 μέχρι το 2008 υπηρέτησε στο Ελληνικό Τμήμα του Τρίτου Ευρωπαϊκού Σχολείου Βρυξελών. Επιπλέον, απ΄το 1999 είναι μόνιμος εισηγητής του Φιλοσοφικού Καφενείου. 



Είπαν για τον Νίκο Μακρή:
 Πολλοί ασχολούνται με τη φιλοσοφία, όμως η ίδια το χρυσό κλειδί της το έχει χαρίσει σε πολύ λίγους. Ανάμεσα σ’ αυτούς τους χαρισματούχους είναι και ο Νίκος Μακρής. Με το χρυσό κλειδί ανοίγει διαμερίσματα που είναι απροσπέλαστα στη μέση συνείδηση. Έστω κι αν τούτη μελετάει φιλοσοφία δια βίου. ... Προκαλεί απορία και θαυμασμό αυτή η εργατικότητα και παραγωγικότητα του συγγραφέα. Είναι σχεδόν «φαινόμενο», άξιο ιδιαίτερης μνείας -κάτι που μόνο ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος είχε πραγματοποιήσει στη χώρα μας... "Χρήστος Μαλεβίστης, Νέα Εστία, 1994,»
Έχει γράψει πάνω από 50 βιβλία φιλοσοφικού περιεχόμενου ,συμμετείχε σε πολλά συλλογικά έργα και έχει μεταφράσει πάνω από 20 τίτλους βιβλίων.


Τιμή μας που είναι συμπατριώτης μας

Παναγιώτης Χολής 
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................