ΦΕΤΟΣ ΟΙ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΕΣ ΣΤΗΝ ''ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ'' ΜΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΤΟΝ (ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΗ) ΧΟΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΟ ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΟΥΝΗ



Η «Πίτα του Ηπειρώτη» είναι το μεγαλύτερο Ηπειρώτικο αντάμωμα στην Ελλάδα, η κορυφαία συνάντηση Αποδήμων κάθε χρόνο στην Αθήνα. Με τη συμμετοχή ογδόντα και πλέον χορευτικών ομίλων, με πάνω από 2.5ΟΟ χορευτές, πλήθους κομπανιών, χορωδίας και πολυφωνικού ομίλου, η εκδήλωση αποτελεί ένα πλουσιότατο γιορταστικό πολυθέαμα, μοναδικό στην εποχή μας.


Ξεχωριστή στιγμή κι αλλιώτικη νότα αποτελούν οι “Ηπειρώτικες Γέφυρες στην Ελλάδα και τον κόσμο”, που εδώ και 8 χρόνια ενσωματώθηκαν στην ¨Πίτα του Ηπειρώτη", αναδεικνύοντας τους ιστορικούς και πολιτιστικούς δεσμούς με άλλες περιφέρειες και αποδήμους.
Φέτος οι Ηπειρώτες, καλωσορίζουν τους Ρουμελιώτες και τους Στερεοελλαδίτικων αποδημικούς Συλλόγους της Αττικής,  που με πάνω από τριακόσιους χορευτές  και με συντονιστή τον χοροδιδάσκαλο της Ένωσης Ηπειρωτών Ιλίου Βασίλη Τσούνη, θα ξεσηκώσουν το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με τους γεμάτους παλμό και ένταση Ρουμελιώτικους χορούς.
Η «Πίτα του Ηπειρώτη» αποτελεί μια τρίωρη πανδαισία της πλούσιας μουσικοχορευτικής παράδοσης της Ηπείρου και όχι μόνο, συνιστώντας μια εξαιρετική πολιτιστική πρόταση.


Όταν χορεύουν ο Βασίλης Τσούνης … και η Έφη Ρούτη πάλλεται η καρδιά του Ξηρομέρου και της Ηπείρου. 

Με ρίζες (Ξηρόμερο-Αστακό ο Βασίλης) (Ηπειρώτισσα η Έφη) χορευτές, δάσκαλοι, άνθρωποι.

Χαίρεσαι να τους βλέπεις να χορεύουν . Τυχεροί οι μαθητές τους. Οι χορευτικές τους φιγούρες είναι αληθινή μετουσίωση σε έργο τέχνης.



Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................