Εργαστήρι παραδοσιακών Φορεσιών Νικ.πλακίδας.







Ξενάγηση στο Εργαστήρι Φορεσιών & Κοσμημάτων
Νίκος Πλακίδας στην Κατοχή Μεσολογγίου
[ Το μόνο σε όλοι την Δυτική Ελλάδα ]
WWW.FOUSTANELA.GR
Τηλ, κιν, 6944 597 806 .εργσ, 26320 93218



Κατασκευή και ενοικίαση παραδοσιακών φορεσιών και κοσμημάτων, Κατοχή Μεσολογγίου.
Παραδοσιακές φορεσιές, τοπικές φορεσιές, τοπικές ενδυμασίες, τσαρούχια, Κατοχή Μεσολογγίου.

Ο Νικόλαος Πλακίδας γεννήθηκε στην Κατοχή Μεσολογγίου το 1965.

Μια όμορφη Κωμόπολη χτισμένη στις όχθες του Αχελώου, το χωριό που έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής της η Κυρά Βασιλική του Αλή Πασά. Κοντά στις αρχαίες Οινιάδες, σημαντικό κέντρο στην αρχαιότητα. Σώζονται ερείπια από το λιμάνι, τα λουτρά, το θέατρο, το στάδιο και την ακρόπολη με 7 χλμ. τείχη.


Ο Νίκος από μικρό παιδί έδειξε την αγάπη του για την λαϊκή παράδοση του τόπου του. Μεγαλώνοντας τον κέρδισε οριστικά. Άρχισε να μαζεύει αυθεντικές φορεσιές και να μελετά τον τρόπο κατασκευής τους και να καταγράφει τις παλιές βελονιές.

Έτσι άρχισε σιγά-σιγά να στήνει το εργαστήρι του. Η ποιότητα όμως της δουλειάς του και ο σεβασμός προς την παράδοση τον έκαναν γρήγορα γνωστό.

Η φήμη του απλώθηκε στην Ελλάδα αλλά και σε όλα τα σημεία του πλανήτη που υπάρχει ελληνικό στοιχείο. Παράλληλα έχει εκθέσει σε 18 χώρες, όπου υπάρχει έντονο ελληνικό στοιχείο και φιλελληνισμός.

Συνεργάζεται με λαογραφικά μουσεία, συλλέκτες, λαογράφους, το Θέατρο "Δόρα Στράτου" και Λύκεια των Ελληνίδων. Σήμερα πέρα από το χώρο εργασίας έχει δημιουργήσει ένα όμορφο εκθεσιακό χώρο και ένα βεστιάριο με φορεσιές από όλη την Ελλάδα. Η δραστηριότητά του δεν περιορίζεται μόνο στην κατασκευή των φορεσιών αλλά και κοσμημάτων υποδημάτων και ότι άλλο συμπληρώνει την φορεσιά. Η εργασία γίνεται πάντα με τις παραδοσιακές τεχνικές και ότι κατασκευάζεται είναι πιστό αντίγραφο.

4ty.gr

              
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................