ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟ ΤΟΠΟ ΤΩΝ 2.5 χιλ κάκτων ( Σχόλιο λειψυδρία Του Χρήστου Μπόνη)




Ο Κάκτος (αγγ.Cactus) είναι ένα φυτό που ανήκει στην οικογένεια Cactaceae. Το όνομα "κάκτος" προέρχεται από την ομώνυμη αρχαία ελληνική λέξη. Οι κάκτοι ευδοκιμούν κυρίως στην Αμερική, από τα νότια σύνορα του Καναδά μέχρι την Παταγονία, ενώ κάποια είδη ευδοκιμούν στην Αφρική.
Όλοι μας ξέρουμε ότι τα φυτά για να ζήσουν, χρειάζονται νερό και πότισμα. Ο κάκτος όμως, εξαιτίας κάποιων χαρακτηριστικών του, μπορεί να επιβιώσει με ελάχιστο νερό.
Γι’ αυτό κιόλας είναι το μόνο σχεδόν φυτό που βλέπουμε να επιβιώνει σε ερήμους και γενικά σε ξηρά περιβάλλοντα.

Μια γενική εικόνα του τι εστί κάκτος.



Πέραν βέβαια των προαναφερθέντων τόπων που ευδοκιμούν (Αμερική Αφρική)  μπορείς να τους συναντήσεις και σε άλλου (πόλη η χωρίο όπως θες το ονομάζεις) που βρίσκετε στην καρδιά της Ελλάδας και εκ των πραγμάτων  στην καρδιά της Ευρώπης—Το συγκεκριμένο  μέρος σε λίγες ήμερες θα εξελιχθεί σε ένα παγκόσμιο τοπίο τουρισμού Θα αποτελέσει κύριο σημείο αναφοράς όλων του τουριστικών γραφείων . Είναι μια πόλη (η χωριό) οποίοι οι 2.5χιλ(περίπου) κάτοικοι του, θα μεταμορφωθούν  σε ΚΑΚΤΟΥΣ  Και όπως η Κίνα φημιζόμαστε για τον πήλινο στρατό της έτσι και η Ελλάδα άλλα και ο νόμος Αιτ/νιας θα (δια)φημιζόμαστε για τον Αστακό με τους 2.5χιλ(περίπου) κάκτους. Έχει ήδη αρχίσει  να εμφανίζετε ο πρώτος του οποίου η ανάπτυξη είναι τόσο γοργή που μας γεμίζει αισιοδοξία άλλα παράλληλα είναι ένα δείγμα το πως μπορεί ναι εξελιχθεί ο άνθρωπος σε κάκτο χωρίς την επέμβαση τα επιστήμης. Η λειψυδρία που έχει εμφανιστεί εδώ και 4 μέρες στον Αστακό δίνει απλοχεριά την ευκαιρία στην Δημοτική Αρχή να ξεκινήσει μια νέα τουριστική καμπάνια προσέλκυσης τουριστών οποί θα θαυμάσουν το φαινόμενο Άνθρωπος- Κάκτος. Μάλλον είναι μια καλή επένδυση για έσοδα απο την προσέλευση των επισκεπτών .
Μετά απο τέσσερις ήμερες ερευνών σκαψίματος και διαβουλεύσεων έχουμε φθάσει στο σημείο (σήμερα 26/7) να μπορεί(εννοώ η Δημοτική Αρχή) να απαντά στα ενοχλητικά ερωτήματα σχόλια και τηλεφωνήματα  ΚΑΝΤΕ ΥΠΟΜΟΝΗ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ -ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ Προς ΤΗΝ ΛΥΣΗ!!!!! . Και αφού υπάρχουν ακόμη το ΒΙΚΟΣ, ΚΟΡΠΙ, ΖΑΓΟΡΙ που μας συντροφεύουν στην τουαλέτα   στον νιπτήρα στην μπανιερά γιατί να διαμαρτυρόμαστε αφού μπαίνουμε στον κόπο(διαδικασιών) να αγοράζουμε  για να το καταναλώσουμε προς πόσην , τι θα πάθουμε να ρίξουμε και λίγο στο κεφάλι μας η στα χεριά μας η στα ποδιά μας. Εξ άλλου με το όφελος που θα έχουμε απο την μη καταβολή του χαρατσιού για το νερό στον Δήμο(λόγω της ανεπάρκειας του αγαθού) μπορούμε αυτά τα χρήματα να τα ρίξουμε στην αγορά για περισσότερα εμφιαλωμένα
Έτσι και εμείς δεν έχουμε το άγχος την προσέλευσης στο ταμείο για το χαράτσι και οι έμποροι θα αυξήσουν τον Τζίρο τους --Αλήθεια μήπως τελικά πρέπει να στείλουμε και ένα θερμότατο  ευχαριστήριο αν ο λόγος είναι όντως αυτός.
Πάντως μεγάλες ελπίδες και προσδοκίες για την έλευση(η εξεύρεση) του νερού αποκόμισα χθες το απόγευμα στην Αγιά Παρασκευή οταν είδα μπροστά μου τον Δήμαρχο με δυο κεριά στο χέρι ένα για τους συγχωρηθέντες και ένα για την παράκληση στην Αγιά για το νερό.
Ακόμη πιο πολύ γέμισα αισιοδοξία οταν παρατήρησα ότι ο Δήμαρχος ήταν μόνος του χωρίς Δημοτικούς Σύμβουλους Προφανώς τους είχε εξαποστείλει όλους όπου υπάρχει Ναός η παρεκκλήσι Αγιά Παρασκευή να κάνουν μια δέηση.
 Κάνοντας μια ευχή να είμαι ο τελευταίος που θα μεταμορφωθώ σε κάκτο για να μου δοθεί ευκαιρία να το καταγράψω φωτογραφικά για τις επόμενες γενιές
===============================================
Η φώτο του κάκτου είναι όντως απο τον Αστακό 



Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................