Αυγοτάραχο Μεσολογγίου. Το εκλεκτό ελληνικό χαβιάρι που έκανε γνωστό στην Ευρώπη ο λόρδος Βύρωνας


Το αυγοτάραχο Μεσολογγίου από τη αρχαιότητα αποτελούσε εκλεκτή τροφή και οι τρόποι συντήρησής του, έχουν ρίζες στους αρχαίους Έλληνες και στους Αιγυπτίους.
Ο πρώτος που έκανε το ελληνικό χαβιάρι γνωστό στην Ευρώπη, ήταν ο λόρδος Βύρων, όταν επισκέφτηκε το Μεσολόγγι το 1824.
Μέχρι τότε οι Οθωμανοί το προσέφεραν ως πεσκέσι σε σουλτάνους, γιατί ήταν ευωδιαστό, νόστιμο και τονωτικό.


Δείτε εδώ
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................